Viktuppdatering

 Nu när jag fött Mikael är det dags att tänka på vikten ordentligt igen. Jag gick ju upp enormt mycket med Gabriel, vet knappt ens själv hur mycket men över 30kg. Inte konstigt med tanke på att jag gick från att röra på mig i form av promenader eller gymträning minst fyra dagar i veckan, till ingenting på grund av foglossningen. Lägg dessutom till att jag har ett fysiskt aktivt jobb som jag inte var på längre OCH att jag innan graviditeten åt lchf, hade börjat ändra kosten lite för att verkligen få i mig tillräckligt av sådant jag behöver. 

Och sen efter graviditeten hände exakt det som hände efter första graviditeten - jag gick ner runt 12 kg och sen sa kroppen nej tack och gick upp igen. Mer än 12 kg. Så när jag blev gravid med Mikael, vägde jag mer än när jag födde Gabriel. Så hemskt och jag har mått så dåligt över detta. Alltså vi snackar att jag aldrig har vägt så här mycket innan. Och när man då vet att man varit mer än 40kg lättare för bara två 2-3 år sedan, då är det tungt. En hel garderob med kläder jag inte kan ha. Vissa kläder hann jag bara använda en gång, om ens det. 

Så idag var det dags att ställa sig på vågen. Jag tänker väga mig månadsvis och inte veckovis. Vissa veckor kan man helt enkelt ha mer vätska i kroppen än andra, framför allt vi kvinnor som dras med våra menscyklar. Jag insåg mellan graviditeterna nu att oj vad jag påverkas av min menscykel och oj vad tacksam jag är för att jag annars har hormonspiral och inte påverkas lika mycket. Jag kände direkt att det var tuffare att träna vissa veckor för jag var tröttare och mer irriterad. Andra veckor kände jag att tröjan var lite tajtare än vanligt för då la jag på mig extra vätska. Så nu tänker jag att jag ska försöka väga mig den 1 i varje månad, alternativt samma dag var fjärde vecka, men det ändrar jag till när min mens kommit igång igen efter jag pumpat klart. Då kan man ju välja den veckan då man mår som bäst i kroppen.

Dagens resultat då? Jag vägde mig tre dagar innan förlossningen, sen dess har jag gått ner 8,4kg. Helt okej på 3,5 vecka lite drygt. Då ska vi ha i åtanke att jag efter förlossningen la på mig enormt mycket vätska i nästan en vecka. Nu har det lugnat ner sig i alla fall.

Så trots att det blivit lite gott i form av chips och godis, så går vikten neråt. Jag försöker att inte äta för mycket men som när vi var på stranden i början på veckan var det perfekt med chips. Det är salt och vi svettades en hel del. Nu har jag dessutom gjort cold brew kaffe så jag kan förhoppningsvis få i mig energi på det viset, för det är ju därför jag ätit godis, jag är så trött! Men det blir man av att vara småbarnsförälder och att pumpa och av denna värme! Förhoppningsvis blir jag piggare av lite kaffe, men jag vill ju dricka det kallt nu när det är så varmt.

Nu ska jag sakta men säkert börja bygga upp mig själv igen under juli månad. Jag ska ta promenader minst tre gånger i veckan, gärna mer men det är foten som bestämmer. Promenaderna ska vara minst 30 minuter långa, i alla fall dom tre, om jag klarar av att gå fler gånger kan ju dom vara lite kortare så belastar jag inte lika mycket. 

Hur gick ni ner i vikt efter era graviditeter? Tog det lång tid eller gick det fort? Gick ni upp mycket i vikt eller klarade ni att hålla en lagom balans? 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag