Lucas och fortnite

 Vi har spelat en del tv-spel med Lucas under veckan. Men han själv har faktiskt spelat mindre än vanligt, och tjatat mindre om speltid och så vidare eftersom han spenderat dagarna i skateparken med en kompis. Det är väldigt tacksamt att han faktiskt varit ute så pass mycket men samtidigt är det svårt att släppa honom.

Lucas blir ju snabbare trött i huvudet än de andra på grund av sina diagnoser. Autsimen gör att han tar in mycket mer än de andra och han kan inte tolka allt som sägs och görs så som många andra kan. Så det är svårt att veta om han ska få vara ute i princip hela dagen, eller inte och sen varje dag med. Vet inte hur många dagar det blev men han har i alla fall stuckit hemifrån runt 10 varje dag och sen kommit hem för lunch vid 13 och sen stuckit ut igen. Det är jättebra eftersom han aldrig vill vara ute, men samtidigt är det inte säkert han orkar det, han är ju inte van vid det alls menar jag. Han går ju knappt utanför dörren annars. 

Men nu har vi spelat en del tv-spel också. Och han är faktiskt riktigt duktig på Fortnite nu. Han har insett vad spelet går ut på (äntligen) och han jobbar för att vinna. Sen har vi fortfarande problemet med att han inte förstår hur han ska reagera. När han blir "downad" (hans karaktär är så pass skadad så han bara kan krypa runt och inte skjuta) börjar Lucas alltid skrika att vi måste rädda honom för det är så viktigt att han behåller sina vapen och så vidare. Han får på riktigt panik. Detta händer varje gång, och många av gångerna förlorar vi efter detta eftersom han skriker så pass mycket så Jonas och jag inte kan kommunicera med varandra. Det är tråkigt att förlora på grund av en sådan sak, men det börjar bli vardag. Lucas reagerar likadant varje gång och händer det två eller tre gånger på en kväll, ja då stänger jag av. Då fixar jag det inte mer. Lucas skriker ju extremt gällt och det går inte stoppa honom, det spelar ingen roll vad vi säger eller vad vi gör. 

Tanken var att vi eventuellt skulle börja streama litegrann igen framåt hösten när Mikael förhoppningsvis också fått in rutinen att sova på kvällen, men som det ser ut nu går det inte streama när Lucas reagerar som han gör. Och att jag efter det reagerar som jag gör - blir tjurig och bara stänger av. Vi ser ju vart han får sitt humör ifrån i alla fall.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag