Trädgårdsarbete

Igår lördag tog vi tag i nästa projekt på vår lista. Listan är lång och spretig men är man husägare så är man. Nu är ju dessutom vår lista lite rörig eftersom vi fick göra om staketet först, det var egentligen sist på listan. Eller kanske inte sist men vi har en hel del att göra i trädgården och det hade varit smidigare om vi inte haft staket utan rivit det gamla och sen gjort allt klart och sen satt upp det nya. Men när stormen river med staketet får man tänka nytt.

Vi började i alla fall lördagen med att fixa till framför den nya grinden. Jag grävde och krattade tills jag fixat så man kan öppna dörren helt. Sen tog Jonas över spaden och flyttade en stor jordhög till det som är vår häck. Denna jordhög ska så småningom bort, men för att få undan problemet tillfälligt. Sen kom mor och skulle hjälpa till. Vi insåg dock att det är galet varmt så det gick inte att få så mycket gjort. Men jag började såga lite i häcken samt plocka iordning skräpet. Sen gav vi faktiskt upp. Värmen var för brutal.

Här på bilden ser ni allt skräp efter det gamla staketet. Vi har sparat den gamla grinden och använder den tillfälligt som ramp för att kunna köra upp vagnarna lättare på altanen. Det är inte helt optimalt, men det funkar för stunden. Det blir ju lite hafsarbete nu när vi inte fått göra allting i rätt ordning, men så är det.


Idag kom min far med en motorsåg. Och nu är hela häcken borta! Anledningen till att häcken är väck är att den är död. Den har redan tappat alla löv, som redan är höstfärgade. Grannarnas häckar är fortfarande gröna. Så nu rök häcken. Får jag som jag vill så ska vi försöka få bort rötterna också för att så småningom plantera en ny häck. Vad den ska innehålla vet jag inte riktigt än men vi får se. 

Kärran är fylld av allt skräp som ska in på tippen. Så imorgon kommer bilen åka fram och tillbaka. Medan två av oss slänger skräp, får morfar såga isär buskarna med motorsågen. Sen fylls kärran igen och så håller vi på tills det är borta. Någon av oss får vara hemma med barnen.

Men som ni ser på bilderna så är ju gräsmattan redan uppbränd och det har dragits ut jord överallt. Så vi har ingen gräsmatta i år, vi får väl se om vi kommer så en ny nästa år, eller om vi då tar tag i altanen. 






 





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag