Tillväxtultraljud och illamående

Torsdag och ny vecka för bebisen! Idag är vi i vecka 35+0, nu närmar det sig verkligen! Bara 34 dagar till beräknat! 

Dags för ultraljud. Jag var ju uppe på förlossningen i lördags och blev kopplad till en CTG för att mäta bebisens frekvenser, för jag kände förminskade fosterrörelser. Allt såg bra ut i lördags men eftersom jag tillhör riskgrupp (högt BMI), bokade de in mig på ultraljud. Jag upptäckte denna dagen att personalens visir och munskydd är enormt irriterande. Just den barnmorskan som kollade över mig, hade en annan bakgrund och bröt en del. Jättebra svenska, inte problem, MEN masken dämpade hennes röst och visiret ännu mer så jag uppfattade inte allt hon sa, exempelvis inte varför jag skulle göra ultraljud. 


Jag började ju såklart hemma med att klä på mig. Dock fick Jonas hjälpa till. Magen är nu så stor att jag har problem med att ta på strumporna. Böjer jag mig framåt tar det helt enkelt stopp, så nu får Jonas hjälpa till för att jag ska fixa det.



Väl i Eksjö fick jag vänta en stund men till slut var det min tur  allting såg bra ut på ultraljudet så vi åkte hem nöjda. Det enda hon anmärkte på var att bebisens vikt var 3% över normen. Första tanken var ett detta är inte bra, tills jag insåg att det är 78gram. Alltså inte ens ett hekto! Längden såg bra ut och bebisen prickade in kurvan perfekt. 


Jag har såklart berättat detta för mina vänner. Och så länge bebis mår bra, mår jag bra. Vilket absolut stämmer. Men kommer kom ni ihåg att jag skrev om att illamåendet är tillbaka? Jag tog en smörgås och drack ett glas nyponsoppa vid klockan 15 idag. Jag var riktigt hungrig  tänkte att jag var duktig som åt så ordentligt. Sen dess har jag inte ätit något, vilket är 6 timmar sen. Mår illa konstant! I flaskan på bilden har jag nyponsoppa. Det ger mini alla fall någon form av matintag men jag ska gå ner till köket och de om jag kan äta något nu. Jag vet att jag mår så dåligt imorgon annars. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag