Staketet är färdigt!

Hörni igår blev staketet färdigt! Vi är helnöjda! 

Vi tog ju in hjälp från veteranpoolen. Det kom två gubbar hit som har grävt ner alla plintar och som köpt in material och sen sågat och fixat med precis allt. Det tog lite längre tid än beräknat men första dagen de jobbade var ju årets varmaste så då hann de bara med fyra timmar. Andra dagen köpte de mycket virke och började sätta upp staketet. Och igår var de här och satte upp den sista biten, grinden och brädorna som ligger över staketet. Vi är helnöjda. 

Som ni ser på bilderna så har de byggt två olika varianter. Vid trädgården har de glest mellan brädorna för att vinden ska kunna blåsa igenom lättare. Biten som går från huset och runt altanen har istället fått samma utseende som husets fasad. Grinden är brytpunkten. Det blev faktiskt bra. Nu har vi ingen vind in igen på altanen, eller jo den som går över staketet såklart, men ingen som helst insyn i alla fall. Vi har en grind som vi lätt kan använda när grabbarna ska sova på altanen. 

Helnöjda som sagt och för framtidigt projekt kan det aboslut tänkas att vi anlitar veteranpoolen igen. Det som är kvar att göra för oss nu är att Jonas ska minska ner vår jordhög vid grinden. Det var tidigare ett land som vi inte använt alls. För stunden kan vi inte öppna grinden helt, men så fort han tagit tag i detta, så blir det kanonbra. Sen ska jag måla staketet. Eller ja halva i alla fall. Brädorna är grundmålade på ena sidan, jag ska ta och måla andra sidan också. Vi ser ju en hel del omålat inifrån trädgården så det ska jag engagera mig i.

Vad tycker ni om resultatet?

Idag kommer vi inte hinna göra något då vi snart ska bege oss till Göteborg. Men imorgon kan vi förhoppningsvis starta. Jag ska kolla med far om kärran är tom. Är den det ska vi slänga upp allt från det gamla staketet plus lite annat skräp och köra till tippen. Sen ska vi kanske klippa bort hela häcken. Löven har redan varit orangea och nästan alla har släppt. Den ger inget som helst insynsskydd nu så vi kan lika gärna kapa den längs med marken, tar den sig igen så gör den. Sen ska studsmattan upp och efter det har vi typ tömt altanen och kan äntligen spola av hela skiten förhoppningsvis kan vi sen börja sitta ute och äta. Så det blir helgens projekt. 

Men nu hinner jag inte sitta här mer, nu måste vi börja fixa, snart åker vi till Göteborg för att gå på Rammstein! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag