Livets första tandläkarbesök

Idag var det en stor dag i Gabriels liv! Första gången hos tandläkaren. Jag och Jonas hade först tänkt promenera bort till tandvårdshuset men valde sedan cyklarna eftersom vi hade lite tidsbrist och lite att återvinna. Så skönt att kunna ta det på vägen när man ändå är ute, vi har blivit så duktiga på att sortera mer av soporna nu, om jag får säga det själv. 

Som sagt så slängde vi sopor och sen trampade vi vidare till tandläkaren. Väl där var Gabriel glad och hade inga problem med att sitta och vänta. Dock när tandsköterskan kom med sitt munskydd, då var det inte lika roligt! Men papp fick ta emot alla grejer som vi fick och sköterskan fick nöja sig med att vi stolt kunde berätta att tand nr 9 har spruckit igenom och att den 10e är på god väg. 

Vi cyklade vidare till maxi när vi ändå var lite mer än halvvägs och där handlade vi mer än jag tänkt. Vi köpte nästan allt i inköpslistan så det var fulla korgar på vägen hem. Men det gick! Återigen visade vi oss själva hur mycket man kan få med i cykelkorgen, ja vi la lite läskflaskor bakom ryggstödet på cykelvagnen med, men det var det enda. 

Jag hade tänkt visa också vad jag gjort i köket - plockat iordning på bänkarna igen. Nu har vi tagit upp vår brödlåda så nu kan vi förvara allt bröd där istället för 5-6 olika påsar på bänken. Dessutom frös vi in en hel del bröd så vi har framöver. Helt plötsligt blev bänken tom och det var så skönt! Jag har även kollat på några småsaker vi ska köpa - en stång med krokar så vi kan hänga upp vissa grejer, exempelvis haklappen när den inte används samt saxen som vi dagligen använder nu till Gabriels mackor. På så vis kommer mindre ligga och skräpa överallt. 

Och efter middagen! Idag fick det så som jag ville! När vi ätit klart, diskade Jonas upp i princip allt, förutom de som skulle i diskmaskinen. Under tiden fixade jag med resterna till lådor och plockade bort allt på bordet. Avslutade med att torka av alla ytor och sen gick jag och Gabriel in och borstade hans tänder. Så köket blev helt klart! Nu ikväll innan Jonas åkte till jobbet, knöt jag ihop soporna (som han slängde) samt gick igenom allt bröd som skulle in i frys eller låda. Sakta men säkert kan vi nog få ordning på allting, bit för bit. 


 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag