Hej då julpynt...typ

 Detta med nattliga inlägg (eller väldigt tidiga morgoninlägg) kanske är min grej. Idag har jag i alla fall gjort enormt mycket, trots mitt tillstånd som gravid med corona. 

Julpyntet ska ner idag. Så det har jag pysslat med. För att inte sluta ut mig helt, måste ju tänka på både energi och fogar nu, gjorde jag lite åt gången. Först hämtade jag kartonger till ljusstakar/stjärnor i källaren. Nästa gång jag var nere tog jag upp lamporna. Självklart vilade jag mellan varven, jag har ont av fogarna i princip varje kväll nu även om jag knappt gått i trapporna. 


Fönstret i vardagsrummet har nu fått tillbaka lampan istället för staken. Men gardinerna fick jag inte ner idag  lite får jag spara till morgondagen, om Jonas orkar hjälpa mig då. Idag orkade han inte hjälpa till alls.



Köket blev av med både stjärnan och gardinerna. Här var det lättare eftersom de hänger på panelstänger. Lite smidigare för mig. När jag nu ser hur stort fönstret blir utan gardiner, funderar jag på om man ska ha en kappa istället? Vad tror ni? Titta inte på de fula färgerna, jag vill verkligen göra om köket, men än får vi klara oss med vad vi har. 


Efter att jag plockat ner största delen av allt i fönstrena, ville Lucas ut och kasta boll. Både han och jag behövde frisk luft så varför inte? Tyvärr gör ju sig foglossningen även påmind i denna enkla övning så vi kan bara hålla på i cirka 10 minuter, men vi hinner få en del frisk luft på den stunden med.

Efter Lucas lagt sig blev det filmtajm för mig och Jonas. Perfekt för mig som ska hålla mig vaken en stund till på kvällen och det är också därför detta inlägg kommer så sent. Enda anledningen till att jag vill vara vaken längre, är för att jag hoppas kroppen ska fatta att den då kan sova lite längre på morgonen. Än så länge är kroppen inte lika smart som knoppen.

Samtidigt som jag plockar ner julpynt tänker jag på alla projekt jag vill göra i huset. De börjar verkligen bli många nu - entrén, hallen på mellanplan, vårt sovrum, Lucas sovrum, köket, toaletterna, trapporna. Ja i princip allt förutom vardagsrummet och gästrummet. Självklart vill jag göra om dom också, men där vet jag inte hur det ska vara ännu, i alla de andra projekten vet jag på ett ungefär vad jag vill, sen gäller det att få Jonas med på planerna. 

Man kan ju alltid drömma, i dagsläget finns det inga pengar till alla dessa projekt, vi har ju altanen med att fixa, men ett projekt i taget så klarar vi det nog. Eller så kan vi ju vinna massa pengar så man köra på lite. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag