Promenad och trötthet

 Nu är det mitt i natten mot torsdag, men jag tänker att jag ändå skriver lite on vår onsdag. 

För andra morgonen i rad kunde jag ge mig ut på en promenad. Fast idag kunde jag inte följa Lucas till skolan för Gabriel sov fortfarande. Och det blev klassikern, jag fick inte sova så mycket natten till onsdagen så jag var ganska seg. Jag var vaken från cirka 04.30 när Gabriel ville ha mat, tills jag faktiskt gick o la mig på kvällen. Gabriel bökar en del när han ska somna om så det blir svårt för en annan att också komma till ro.  Så han slutade böka framåt 06 och då är det inte lönt för mig att somna om eftersom Lucas ska ha gröt till kl 07 senast. 

Vid ett tillfälle sa jag till Jonas att jag garanterar att Gabriel kommer vakna i samma sekund som Lucas stänge ytterdörren, så jag kommer inte ens få möjligheten att vila. Och vem hade rätt? Jag stängde dörren när Lucas gick, tog båda trapporna upp till sovrummet och i samma sekund som jag tittar på Jonas, börjar Gabriel. Så det var bara att byta på honom och gå ner. 

Fördelen blev att vi kunde ta en morgonpromenad igen och att jag gick längre än planerat för vi fick sällskap! När jag gått i ungefär 10 minuter kanske, dök Sandra J upp bredvid mig så vi tog sällskap och snackade lite skit. Så härligt väder och trevligt sällskap så jag blev riktigt nöjd när jag kom hem. 

Gabriel igår onsdag på promenaden. 

Väl hemma tog jag med ägg upp  de sista äggen vi har! Helt sjukt! Vi har alltid haft ägg hemma, i all fall sen i somras. Det finns en på jobbet som säljer flak lite då och då och jag köper alltid två flak. Det gör att vi aldrig har slut på ägg. Men så när syrran frågade senast sa jag nej. Då hade vi fortfarande 2,5 flak kvar. Nu ångrar jag mig för jag har inte ägg så det räcker över helgen. Och nästa leverans är på måndag. 


Jag äter två ägg varje dag, antingen kokar jag dom och äter med kaviar, eller så gör jag kesopannkakor.

Det var riktigt aprilväder så det började hagla och sen regna och sen hagla igen. Gissa om jag var glad över morgonpromenaden! Strax efter 13.30 ringde arbetsterapeuten för uppföljning av Lucas. Det var om tyngdtäcket, rutiner och motion. Han sov väldigt dåligt ett tag och jag vill undvika sömntabletter/lugnande så länge som möjligt. Så ett tyngdtäcke fick han samt tips på rutiner och annat vi kan införa för att somna bättre. Och det går upp och ner med sömnen, ibland somnar han på fem minuter, ibland på två timmar. 

Ny uppföljning om ungefär en månad så får vi se hur det ser ut då. Lucas vill ha ett tyngre täcke i alla fall. 

Myskillen innan läggdags.

När det var dags för mig att hopp i säng, hade Gabriel somnat i min famn nere i fåtöljen. Hur gör man nu? Jag vill gärna att han sover så det inte blir så mycket matning på natten, men jag orkar ju inte sitta hur länge som helst i fåtöljen!

Han vaknade ganska snabbt efter att jag tog bilden så jag kunde lägga mig. Och nu är första matpauser över för natten. Det blev lite senare i natt så jag hoppas Gabriel vaknar lite senare så jag slipper vara vaken från 4.30 ännu en dag...


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag