Frövi tur och retur

Igår fredag skulle Jonas åka till sina föräldrar i Frövi. Anledningen? Ja förutom att han inte träffat sina föräldrar sen i somras, fick vi en vagga av Jonas’s syster Jenny och hennes sambo Robert. Detta har verkligen varit svaret på vårt dilemma! Vi har funderat länge på hur vi skulle göra för att lösa sömnen för vår bebis. Vi har en spjälsäng i bebisens rum, sen har vi köpt ett babynest att ha i sovrummet. På vardagarna går det bra att bebisen sover i babynestet för då är det bara jag som sover i sängen, Jonas jobbar ju. Men på helgen? Hur gör vi då? Vi får inte rum alla tre i vår säng. Och jag tänker ju inte flytta in spjälsängen i sovrummet, eftersom bebisen får sova i den på dagen i sitt rum, medan Bonas sover i vår säng på dagen. Så när de gav oss deras vagga, ja då löstes allt! Nu kan bebis sova i sängen under veckan, spjälsängen dagtid och på helgen i vaggan. Kanonbra! 

Jag följde med efter mycket om och men. Tvekade eftersom det varit så mycket med Lucas denna vecka, men det slutade med att jag också åkte. Vi körde till Mjölby och köpte godis, de har ju ett stort godishus där i rondellen med alla snabbmatsrestauranger. Sen blev det ett par cheeseburgare från McDonalds innan vi fortsatte vår färd uppåt landet.


Efter Motala fick jag en chock då det inte alls var lika mycket snö som vi har nere i Vetlanda! Täckte knappt marken, även om det på bilden är högt gräs, det var jättemycket barmark.

Väl framme på kvällen, åt vi god mat och slappade i soffan. Vi hade mycket att prata om eftersom vi inte setts sen i somras och det har ju hänt en hel del sen dess. Jonas föräldrar vet ju att vi är gravida, de var ju de första (tillsammans med mina föräldrar) att få veta denna nyhet. Men men sen dess har vi inte setts så det var en del tal om graviditeten och hur vi har det hemma. 

Till slut var det dags för sängen. Ulf och Stina har ett rum i källaren som vi sover i. Det finns en 120cm säng (tror jag det är, kan vara 140cm) och den tog jag. Sen har de en 80cm säng som Lucas brukar sova i när han är med, i samma rum, men denna gång var han i Sjunnen så Jonas fick ta den sängen. I vanliga fall sover vi tillsammans i den sängen, men nu när det är en stor mage i vägen, fick han sova i den mindre sängen. 

På förmiddagen var det dags att åka till Jenny och Robert. Jag har aldrig varit där så det skulle bli spännande. Men innan vi åkte, fick bilen tina lite. 


Väl framme var det redan fullt ös, tre döttrar har dom och de är busungar allihopa! Och så hunden Texas som är knappt två år. Så fullt ös som sagt. Jenny visade mig runt och sen drack vi kaffe och bara snackade massor. Jenny och Robert träffade vi senast för 2 julhelger sen, då vi var uppe i Frövi och firade. Så det var verkligen jätteroligt att åka till dom. 

Till slut var det dags att fara. Men vi stannade på Marieberg, hittade ett par vantar och sen käkade vi som alltid på Max, så goda hamburgare! Klockan 15.50 åkte vi och då tog jag det här kortet:


Underbar sol så här i februari, och -14 på tempmätaren. Men jobbigt att köra mot solen! Jonas kunde ju ta på sig solglasögon, han har alltid sina i bilen. Mina låg kvar hemma (såklart) så jag hade det lite värre. 

Vi körde i ett svep till Mjölby. Där stannade vi än en gång och köpte godis. När vi var inne igår såg vi det godis lucas ville ha: blå Fazer. Ren mjölkchoklad och de flesta köper dessa vid jul i de där boxarna man kan köpa på exempelvis maxi. Nu hittade vi dom i lösvikt så då passade vi på.



Strax efter Mjölby insåg jag att vi åkt i nästan exakt två timmar. Och kolla hur ”ljust” det är då.

Galet hur fort det fortfarande blir kolmörkt! Vet egentligen inte varför jag blir chockad, jag kan ju se menar jag. Men jag blir alltid chockad. 

Väl i Vetlanda var det snabbt att hämta ett spel som kommit till utlämningsstället, sen hem och tömma bilen för att sen hämta Lucas. Han hade saknat oss, och att kunna spela tv-spel, så det var smidigt att hämta denna gång. 

Vi spelade det nya spelet - sequenze - innan han ville spela tv-spel. Det spårade ur lite här hemma, han ville spela det nya spelet, tv-spel och äta godis. Han får inte äta godis samtidigt som de andra eftersom han kladdar så mycket. Så det blev lite bråk här när klockan slog 21.30 och han slutade spela. Då ska han lägga sig men nix, han skulle ha godis. Jag sa att han vet mycket väl att det inte blir godis så sent och han höll med väldigt fort, så han vet verkligen vad som gäller. Men man måste ju försöka eller hur? 

Imorgon ska vi sätta upp vaggan hoppas jag. Vi fick skruva av vaggan från ställningen så den skulle få rum i bilen. Inget vi orkade pyssla med idag så förhoppningsvis kan vi fixa till det imorgon. Jag ska packa om bb-väskan för bebis och för mig, nu använde jag ju en del till denna resan så jag behöver kolla över det igen. Sen är det bara babyskyddet till bilen kvar, så är vi superredo! 




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag