Andra kaosmorgonen och positiva besked

Tisdag och den blev inte bättre än måndagen kan jag säga! 

Det började med att jag vaknade strax runt 04 inatt. Tror ni jag somnade om? Nix verkligen inte. Jag kan tillägga att jag somnade någon gång efter 01. Eftersom Jonas jobbade sin första natt sen i julas typ, var han trött när han kom hem så jag tog hela morgonen själv. Det gick som väntat - katastrof. Det började jättebra med att Lucas kom ner direkt. Sen tog det en hiskelig tid att äta frukost i vanlig ordning. Trots två tillsägningar, tar han på sig fel byxor och sen är det igång. Ett sätt att undvika detta problemet är att vi kvällen innan tar undan de kläder han inte ska ha. Gjordes det? Nej det var för jobbigt att lägga dom utanför dörren i tvättkorgen. 

Väl påklädd är jag redan helt slut. Och ser samtidigt att det är Lina bra att få ner honom för trappen för ytterkläder. Något han absolut inte vill, det är för tidigt. ”Var är din ryggsäck?” Ja då va det bara att leta. Vi säger till dagligen att han ska lägga ryggsäcken på samma ställe, men nej det är ju dumt att göra det. Så han fick leta och sen var vi nere. (Jag visste såklart att ryggsäcken låg slängd i vardagsrummet där den absolut inte ska vara). 

Det tog nästan en kvart att få på honom ytterkläderna. Varje dag säger jag - knäpp upp byxorna, knäpp upp skorna osv. Och varje dag är detta jobbigt. Det enda som har fungerat är att han numera trycker ner byxorna i strumporna så det blir lättare med termobyxorna. Allt annat är ju skit. Mitt tålamod gav upp när han började bjäbba för att jag sa att det är enklare om han drar ner dragkedjan i byxorna. Jag tappade det totalt. Varför ska man ens försöka bara en snäll, tålmodig och positiv mamma, när man varje dag får så mycket skit att hälften vore nog? 

Han gick till skolan till slut och jag grät i sängen. Andra morgonen denna vecka som är katastrof. Jag skulle vilat en timme eftersom jag vid 9.40 skulle åka till Jönköping. Det blev ingen vila, jag grät och sen var jag dödstrött. 

Mor körde mig till Jönköping. Jag kommer ju knappt in bakom ratten längre. Väl där skulle jag till hudmottagningen och kolla upp mina leverfläckar. Jag har tagit bort två fläckar tidigare, varav en var en godartad tumör. Så jag åker och tittar upp fläckarna varje år. Skönt att ha den rutinen. 



Eftersom jag var symtomfri även detta året, firade jag med en ”tunnbrödsrulle”. Alltså den där killen visste inte vad det var! Slutade med att han la två klickar mos och en korv i en låda. Jag orkade inte bry mig. Till efterrätt blev det en snickers. 


I Nässjö blev det klassikern - subway! Varje gång jag eller Jonas åker till Nässjö eller Jönköping, köper vi med mackor hem. Vi älskar subway båda två så detta är något vi unnar oss när vi väl åker iväg. Lucas är inte alls intresserad så vi äter ju bara på subway om vi är själva, annars tar vi med hem. 

Väl hemma ville jag vila, vilket jag fick. Lucas har vrålat på sitt tv-spel som vanligt så jag höll på att få ett nervsammanbrott ännu en gång. Vi spelade ett par spel tillsammans innan han gjorde sig klar för sängen. 

Nu har jag också lagt mig. Tänkte ligga och läsa. Funderade först på om jag skulle göra klart i köket, men jag orkade ärligt talat inte. Så trött och sliten denna dag. Jag hoppas jag kan fortsätta mer imorgon. Men det får vi se då. Just nu orkar jag ingenting. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag