Babyskydd och bord

 Jonas jobbar bara varannan söndag enligt sitt schema och natten till idag var han ledig. Eftersom Lucas sov hos mormor och skulle komma hem vid 13.30 cirka, hade vi alltså några timmar på oss att göra ärenden utan att han skulle vara ensam eller följa med och tjata. 

Men kommunikationen mellan mig och Jonas var inte den bästa. Igår sa jag att det är ju bra om han sover till 10, sen går vi upp och fixar ärendena för att hinna hem till Lucas kommer. Tyvärr sov jag dåligt och det gjorde nog Jonas med. Jag var vaken fyra timmar under natten, han var nere och hämta dricka flera gånger. Så jag klev inte upp förrän nästan 11 och han kom upp vid 12. Men vi hann ändå. 

Vi började med att åka till Lekia. Dags att hyra babyskydd. Ja vi hyr vårt eftersom det används så kort tid. Sex månader ungefär och sen blir det inte använt mer. Även om vi väljer att skaffa ett barn till, är det smidigare att hyra än att köpa eget, fastän det blir samma pris. 

Så det hyrde vi som sagt och så fort vi hoppar in i bilen, kände jag att jäklar nu är det nära! Att renovera och möblera barnnkammaren var mysigt. Att hitta barnvagn var roligt. Köpa kläder och packa väska var underbart. Men nu när skyddet är i bilen, ja då känner man verkligen att det kan hända när som helst! 

Vi körde på parkeringen bort till Jysk. I vanliga fall brukar jag promenera för jag behöver det. Men eftersom det är kallt ute och jackan inte går att stänga, valde jag att hoppa in i bilen. Vill verkligen inte bli sjuk nu!

På Jysk skulle vi köpa ett bord och det blev det som är på bilden. Lite dålig bild men det är ett bord på tre ben, och det ska bara användas till att ställa ett glas vatten på och kanske lägga ifrån sig mobilen eller något, när man ammar/matar bebis. Detta är som sagt köpt på Jysk, kostade 175kr och var det sista i butiken här i Vetlanda. Hon i kassan sa att det är en utgående produkt så detta var troligtvis det sista exemplaret. 

När vi skulle köpa ett bord (vi pratade om det igår), sa jag att det behöver ju inte vara något speciellt. Eftersom detta var lätt och smidigt, och inte så dyrt, tog vi det. Har vi användning för det sen är det ju toppen, men troligtvis är det något vi kommer sälja eller slänga när vi flyttar ut fåtöljen om något år. 



När vi kom hem parkerade mor min bilen strax efter  de kom tidigare än de sagt så det var tur vi kom iväg som vi gjorde! Både mamma och Lucas trodde att bebis var på gång när vi hämtar skyddet men jag bara skrattade. Vi har ju hämtat det i förebyggande syfte för att Jonas ska slippa åka fram och tillbaka för många gånger mellan Eksjö och Vetlanda  

Pappa fick lite och göra när han kom innanför dörren. Dels kollade han på skruvarna till vaggan. Envis som han är vägrade han lyssna på oss och hade redan bestämt sig för vad problemet var, trots att vi säger att det inte stämmer. Men är man tjurskallig som han så är man. Vi frågade om han kunde hjälpa Jonas att skriva fast grejerna på diskmaskinen igen så den kunde komma på plats och innan han gick hjälpte han Jonas att sätta dit långsidan på badkaret igen. Så lite smågrejer blev gjorda så jag blev mycket nöjd. 

En bra måndag med andra ord. jag har druckit mer kaffe idag än jag brukar. Känner att jag saknar kaffet nu när Jimmy varit här och druckit ibland, samt att jag drack hos mor och far i lördags och mor drack här igår. Så nu ska jag börja brygga ett par koppar varje dag så jag kan dricka. Det har ju gjort att jag inte varit så trött idag, utan jag har orkat vara vaken och sitta upp och gå i trapporna mer. Men det märks direkt i fogen. Den gör så ont så ont. Helt sjukt! Men vilket ska man göra? Hålla sig uppe så bebis kan ta hjälp av gravitationen att sjunka ner i bäckenet ordentligt, eller ska jag ligga ner hela tiden och istället vänta på att bli igångsatt? Jag vill helst det första alternativet men vi får väl se hur jag mår imorgon helt enkelt. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag