Fjärde morgonen som fungerar!


 I förra veckan berättade jag ju om kaoset vid frukosten. Det pågick tre dagar och efter det beslutade Lucas och jag att vi ska göra annorlunda. Sagt och gjort. Jag väcker numera honom tidigare, jag fixar frukosten och sen när han ätit klart ställer han in både min och hans disk. Jag plockar in o kylen medan han går upp och borstar tänderna och klär på sig. Kommer han ihåg så släcker han lampan och drar upp rullgardinen. 

Sen kommer han ner igen och vi spelar skip-bo tills han ska klä på sig ytterkläderna. Han hoppar i dom smidigt och sen traskar han iväg. 

Vi testade detta i torsdags och då funkade de, fredag och lördag var han hos sin mormor och morfar. Men sen i söndags, det vill säga tre dagar i rad, har den här tekniken fungerat. Jag hoppas detta är något vi kan fortsätta med även när bebisen har kommit, på så vis är det ju lugnast, men fram tills bebisen har kommit kör vi och sen får vi se om vi måste ändra på något. 

Tack vare medicinen mot ADHD är Lucas inte lika arg längre, MEN de autistiska dragen har kommit fram mer och mer. Nu måste vi anpassa oss efter dom grejerna, vilket är den stora utmaningen just nu. Vi har svårt att läsa signaler igen eftersom dessa är nya, så det är klart ett det blir lätt tokigt just nu. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag