Vilken fullspäckad dag!

Hur kommer det sig att tisdagar alltid blir fullmatade, fastän man egentligen inte har några planer? Måndagen själv med barnen gick väldigt bra, faktiskt bättre än jag trodde. Hur skulle nu tisdagen gå?

Vi började dagen tidigt, Gabriel drog igång vid 06, ha nu i åtanke att jag brukar kunna vara kvar i sängen till efter minst klockan 7. Men jag klev upp, tvättade av mig och tog Gabriel. När jag kom ner med honom så vaknade Mikael och dagen hade börjat. Båda barnen fick frukost samtidigt och jag fick faktiskt äta min gröt hyfsat varm. Ganska mysigt ändå att sitta med båda två, det är lugnt och stilla och det enda som hörs är deras småmumlande och njutande av maten. När jag skulle börja dricka kaffe bad jag dock Jonas komma ner (om han var vaken) och ta Gabriel som gjort nummer två. Visst är jag löjlig, men jag vet att Jonas tänkt gå upp ungefär den tiden jag frågade om han kunde ta de så jag fick njuta av mitt kaffe varmt. 

Ser ni var vi är nu? Jo på öppna förskolan! Vi kom dit idag och det var så roligt. Jag lyfter alltid ur Gabriel ur vagnen först och idag så traskade han själv bort till trappen och klev upp dom två stegen. Victoria fick syn på honom och släppte in honom men han väntade snällt på mig och Mikael. Vi bänkade oss på blåa mattan, och sen var det fullt ös. Gabriel traskade runt på hela ytan då han var helt själv, med Mikael satt på mattan. Vi snackade en del och sen kom en tvillingmamma. Hennes barn var knappt 2 månader yngre än Mikael. Dessutom kom Carro och hennes yngsta dotter samt Malin och hennes dotter. Vi började prata allesammans. Hur är det att ha tvillingar? Att bo i hus med trappor? När kunde era barn krypa/gå? Hur tänker ni med att barn delar rum? Har ni ett lekrum? Rutiner? Det var så roligt eftersom mina grabbar är pseudotvillingar och nu kom det en med tvillingar. Hur lika/olika det är. Det hon tycker har varit toppen, det jag tycker har varit toppen. Svårigheter vi har och vad som skiljer sig. En riktigt bra förmiddag med andra ord. Sen kom ännu en mamma med två barn varav ett av barnen hade down's syndrom. Och den killen och Gabriel fann varandra direkt. De lekte med samma leksak men de var aldrig arga på varandra utan de började skratta och jagas. Det var så roligt att se dom och jag ville verkligen inte gå, men eftersom Jonas ska åka till jobbet, behövde jag komma hem och få i oss alla lite lunch. Nästa vecka ska jag ta med välling till Mikael istället och se om han somnar i vagnen, då får Gabriel vara med på sångstunden i alla fall. 



Mikael hann slockna på vägen hem. Det bästa hade varit om han var vaken hela vägen, men han somnade och det var inte så konstigt. Sen sov han gott medan vi andra käkade lunch. Gabriel fick också sova och han somnade fort! Inte så konstigt med tanke på hur mycket han busade idag. 


Idag kom Lucas hem efter skolan. På måndagar åker han ju med mormor till skyttet och sen sover han hos mormor och morfar. Detta för att det ska bli lite lättare för mig. Innan var han ju på Sturebo på tisdagar men detta har vi pausat då det inte fungerade så bra. Hur som helst, han kom hem och vi ringde mormor. Det är ju nämligen mormors födelsedag. Hon skulle komma in och lämna Lucas väska och lite och jag frågade när hon skulle komma. Det hon inte visste var att vi hade köpt semlor för att fira hennes dag. Så när hon kom hem till oss stod det två semlor framdukade varav en hade ett ljus. så kaffe och semla. Lucas och Gabriel åt kladdkaka istället. Gabriel fick såklart av min semla men han förstod inte riktigt hur man åt den och sådär så det blev inte så mycket av den i hans mage.


Mysigt att fika var det i alla fall och sen satt vi och snackade lite om allt möjligt. Jag började fixa med middagen och sen åkte mormor vidare. Middagen idag var potatis med torsk och sås. Såsen var sådan färdig från abba, har ni testat dom? En påse man häller över. Det är ju smidigt men jag tycker inte den gav så mycket smak. Jag köpte två olika och har tänkt samma om båda så jag återgår till det jag alltid gjort tidigare, nämligen köpt creme fraiche med någon smak. 

Jag vet inte om jag lurar mig själv men det känns som att allting är så mycket enklare när Jonas jobbar som han gör. Kanske är att när han inte är hemma så får jag plocka och fixa som jag vill. I två dagar nu har diskhon varit tom. Jag har diskat upp allting jag inte kunnat lägga i diskmaskinen och det har jag diskat upp direkt. Sen har jag ju såklart även plockat bort den rena disken, istället för låtit den ligga kvar på bänken. Så i köket är det nästan ordning nu. Så himla skönt! Jonas är jätteduktig och diskar och plockar undan, men det blir oftast bara halvgjort. Han ställer in tallrikar och det i maskinen men diskar inte alla grytor och sådant eftersom det han diskade tidigare fortfarande ligger på bänken. Han ställer inte in alla grejer i kylskåpet och torkar därför heller inte av bordet. Så lite småslarvigt sådär. Hur som helst, köket är rent, soporna är uttagna och kylskåpet är fullt av matlådor. Okej det är inte fullt, men igår måndag åt vi makaroner och köttbullar till lunch, det blev tre portioner över till barnen så Mikael åt en sådan portion idag till lunch. Igår kväll gjorde jag soppa till mig medan Gabriel och Lucas fick pannkakor. Mikael fick en burkmat. Idag åt vi pytt i panna till lunch och återigen blev det lite kvar så en matlåda till mig. Nu ikväll blev det fisk och där finns det i alla fall två portioner kvar till grabbarna. Imorgon är det tänkt att jag ska åka och handla och sen äter vi korvstroganoff och ris. Och där vet jag att det kommer bli mat över. Så imorgon kväll behöver jag inte laga mat, då kan vi börja äta rester. Tror resterna räcker till resten av veckan faktiskt eftersom vi på fredag ska på kalas, jag ska göra lite andra grejer på lördag och sen är det dags att förbereda inför nästa vecka på söndag. 

Efter middagen har jag och smågrabbarna hängt i vardagsrummet medan Lucas suttit på sitt rum. Vi har busat en hel del. Jag testade också ett nytt sätt att lägga dom idag. Igår bytte jag blöja på Gabriel på mellanplan samt borstade tänderna. Sen blev det pyjamas uppe. Mikael bytte jag allt på uppe. Jag får ju med mig båda grabbarna för trappen samtidigt eftersom Gabriel gärna klättrar själv. Igår bytte jag på Mikael och allt uppe som sagt, men jag tyckte det tog lite för lång tid. Han blir alltid så otålig när man byter på honom uppe, han har väl lärt sig att det är dags för sängen då och vill ha sin flaska. Sen la jag honom och så fick han dricka välling. Han kan ju hålla flaskan själv. Sen var det att byta till pyjamas på Gabriel och lägga honom. Det gick smidigt men det blev ingen saga. Ville inte avbryta ifall jag behövde hjälpa Mikael. Men båda kom i säng och det gick ganska bra.

Idag valde jag att ta ner bådas pyjamasar och fixa dom här. Så en stund innan det var dags för sängen bytte jag om till pyjamas på båda samt borstade tänderna. Vi åt sen middag idag så det blev ingen kvällsmat för Gabriel. Istället fick han mysa en stund med babblarna innan vi tog oss upp för trappen. Mikael la jag direkt med flaskan och sen la jag Gabriel. Det gick bättre men fortfarande ingen saga. Så imorgon ska jag finjustera lite till. Men det blir nog att jag lägger Mikael, sätter mig i fåtöljen i hans rum med Gabriel och läser sagan och sen lägger Gabriel i hans säng. Det kanske funkar, det är ju bara den lilla detaljen att Gabriel så gärna vill bläddra själv i boken och inte vara på den sidan vi ska vara enligt texten. Men vi får se hur det går imorgon. 

Än så länge har det ju gått bättre än jag trott. Jag har inte känt mig stressad eller något, utan tvärtom känt att detta verkligen kan fungera. Jag vet att jag är tidig med att säga detta, men det känns verkligen som jag kan hitta mitt egna tempo i allting. Nu har jag ju inte tvättat något dessa dagar eller ens städat, så visst finns det mer att göra. Men jag tar förändringarna en dag i taget. Börjar med barnen, och sen lägger vi till alla måsten. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag