Uppdatering Mikael

 Har ju glömt berätta att Mikael igår var på BVC. För stunden har vi ju en annan sköterska eftersom vår sköterska L är på semester. Den vi har nu är minst lika bra, jag känner igen henne och vet att hon varit där länge. 

Vi pratade om det ena och det andra men i huvudsak såg Mikael ut att må riktigt bra. Vikten fortsätter uppåt och det är ju verkligen det vi vill nu efter denna annorlunda start vi haft. Mikael har på knappt en vecka ökat 175gram i vikt. Låter kanske inte jättemycket, men för ett litet barn är det massor! Så nu väger Mikael 245gram mer än när han föddes. Han har dessutom växt på längden så nu är han 51,4 cm lång. När han födde var han 49 cm. Nu kan vi snart börja byta ut klädstorlek 50 till 56. Dock använder han ju knappt kläder med tanke på värmen men när vi åker iväg så brukar vi klä på honom åtminstone något i alla fall.

Visst barn minskar alltid lite i vikt när de föds, det är helt normalt. Så att Mikael nu ökar i vikt är också helt normalt. Men jag vill också tro att det har och göra med att vi är hemma. Hemma får man sina egna rutiner, man gör lite som man själv vill och går mer på magkänslan än det sjukvården säger. På Neo skulle Mikael först få mat varannan timme och då var det inte mycket han fick varje gång. Sen byttes det till var tredje timme och lite mer mat istället. När vi kommit hem hann jag träffa vår sköterska från BVC en gång innan hon gick på semester. Den gången stod Mikael stilla. Då skulle vi helt plötsligt ge honom varannan timme igen. Det krånglade till allting för oss. Hur mycket ska han äta då om han äter 80ml var tredje timme? Så mycket kan vi inte ge varannan. Och mycket riktigt, första gången han fick varannan timme igen, kräktes han. Så vi gick tillbaka till var tredje timme, eller ja vi väckte Mikael efter cirka 2,5 timme för att byta blöja och fixa med honom innan vi gav honom nästa flaska. Och nu har han som sagt bara ökat. 

Nästa vecka är nästa besök, då ska vi träffa läkaren. Sen får vi se vad de säger och när vi ska tillbaka efter det.

Igår såg jag även att Mikael nu fått sitt namn! Han heter inte längre /Holmgran/ utan nu heter han faktiskt Mikael Holmgran. Så nu kan vi öppna lite sparkonton och grejer till honom.

Tänk, jag har på riktigt tre barn! Trodde alltid det bara skulle bli Lucas men inte då. Nu har jag tre pojkar att skämma bort!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag