Fick ju lite tabletter utskrivna...

 Okej nu ska jag klaga lite. Tänk det tog ju inte lång tid innan jag blev negativ igen. Skämt och sido, jag är inte negativ men lite förbryllad. När jag låg inne på BB konstaterade man ju att mitt Hb var lågt. Det är ju ett blodvärde. Som gravid ska man ligga runt 130 och uppåt tror jag det är, eller om siffran ska vara lite högre. Minns inte exakt nu. Jag låg knappt över 100 när jag var inlagd. Att ha för lågt Hb-värde gör att man kan vara trött och sliten, ha huvudvärk och känna sig ordentligt slö. Jag fick vid ett tillfälle en infusion av något de kallade monofer tror jag. En rostbrun sörja som snarare såg ut som ett gift än något som skulle hjälpa mig. 

Trots denna infusion, ökade inte mitt värde speciellt mycket. Så istället fick jag tabletter i from av vitamin B12 och folsyra för dessa hade jag för låga värden av. Och att ha för låga värden av dessa kan i sin tur leda till att man inte tar upp järn ordentligt, och det leder ju i sin tur till att Hb-värdet inte är lika bra. Så medan jag låg inne fick jag börja äta dessa vitaminer. Jag såg dessutom att jag fått ut samma tabletter på recept.

Nu när jag kommit hem har jag börjat fundera på dessa tabletter. Ska jag fortsätta äta dom eller inte? Ska jag följa upp mitt Hb-värde? Ingen har berättat något. Så jag passade på att ringa min VC igår och höra med dom. Sköterskan tyckte absolut att jag ska börja äta tabletterna igen, den ena var till och med utskriven för lång tid framöver, så det är väl bara att börja knapra. Men den andra tabletten hade jag ju redan ätit i så många dagar jag skulle och sen påbörjat en mindre dos, hur gör jag med den? Ingen aning men jag ska äta tabletterna och se glad ut, det är ju bara vitaminer så jag dör ju inte om jag äter dom liksom. Och i nästa vecka ska en läkare ringa så får vi se vad de kommer fram till. De kanske vill försöka få upp mitt Hb-värde så det lägger sig där det ska? Det är kanske lite denna brist som gör att jag är så trött? Eller ja en del av tröttheten i alla fall. Jag är ju trött av andra orsaker också såklart. 

När ni blivit utskrivna, eller fått svar på prover som varit halvbra, hur har ni gjort då? Har ni fått ordentliga svar på vad ni ska göra? För jag upplever att läkarna på BB inte riktigt följt upp mig, inte någon gång under alla dessa veckor. Bara kollat så jag inte kollapsat eller vad man ska säga.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag