Midsommarafton

Idag är det midsommarafton. Firar ni på något speciellt sätt?

Denna midsommar är faktiskt den allra första som vi inte har några planer på. Tre av våra år tillsammans har vi spenderat midsommarhelgen i Göteborg. Första året åkte vi med två vänner, andra gången åkte vi med en tjejkompis. Tredje gången åkte vi själva som familj och stannade faktiskt två nätter istället för en. Väl i Göteborg har vi alla gångerna checkat in på Hotell Heden vilket är Lisebergs hotell. Och sen har vi spenderat två dagar på just Liseberg. Det har varit fantastiskt roligt och vi har haft tur med vädret alla gånger. Det var endast en kväll som det ösregnade men det var när det var dags att bege sig hemåt så vi klagade verkligen inte. Den gången vi spenderade två nätter i Göteborg passade vi dessutom på att åka till Universeum innan vi åkte hem. Ingen av oss hade varit där tidigare så det var väldigt intressant att gå runt där inne. 

Ett annat år var vi nere på Öland. Mina släktingar har en stuga strax innan Färjestaden. Mina föräldrar var också där och sov i husbilen. Vi själva hade med oss vårt stora tält och sov ute i trädgården. Himla mysigt faktiskt! Då åt vi sill och potatis, och vi gick iväg på ett klassiskt midsommarfirande. Väldigt roligt! Sen vi skaffade huset har vi firat hemma. Första året var Lucas inte hemma och då bjöd vi in lite vänner. Några kom redan till lunch och vi åt god mat. De andra kom lite senare. Vi drack bubbel och spelade kubb. Vi åt jordgubbstårta och drack kaffe. Senare på kvällen grillade vi och hade det allmänt trevligt. Det var första gången på många år som jag faktiskt drack alkohol på midsommar. Annars har jag ju varit nykter nästan alla åren sen jag fick Lucas. 

Förra året tog vi det verkligen lugnt för då var ju Gabriel hyfsat nyfödd. Vi hade bjudit in ett annat par vänner som också fått en liten bebis nyligen. Så vi gjorde en repris från året innan - lunch tillsammans, sen tårta och kaffe. Grill på kvällen och lite sällskapsspel. Allting igen fast utan alkoholen. 

I år har vi faktiskt inte haft några planer. Tanken var ju att vi fortfarande skulle vara gravida och att jag nu då skulle lida för mycket av tyngden och värmen så tanken var ju att bara vara hemma. Nu har ju Mikael redan kommit men tanken har fortfarande varit densamma - att sitta hemma med Gabriel och Mikael. Kanske ta en promenad, kanske gå till lekparken. Äta lunch och eventuellt grilla på kvällen. Allting finns hemma, sen får vi se om vi äter lunch vid 12 eller om det blir mycket senare. Eftersom det kommer vara varmt hela helgen finns det en stor risk att det blir jobbigt att äta, i alla fall för mig och troligtvis barnen. Men vi får ta dagen som den kommer. Vi kommer vara hemma i alla fall med undantag från en promenad. Det man känner nu är ju att det är ju synd att Lucas inte är hemma. Jag kom nämligen på att Fackelbärarna ute i Holsby alltid har ett rejält firande vid midsommar. Man får även möjlighet att testa på lite av allt de har byggt upp i form av höghöjdsbanor och liknande. Och ville vi inte åkt dit hade vi kunnat ta firandet vid Paradisvallen. Jag har bara varit där en gång men det var himla trevligt. Men Gabriel och Mikael är ju på tok för små för att förstå charmen med detta, men förhoppningsvis kan vi åka på något sådant firande nästa år när Lucas firar hemma hos oss igen. 

Firar ni midsommar? Hur firar ni i så fall? Hemma eller borta? Familjen eller tillsammans med vänner? 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag