Nu har jag varit hemma i snart 1,5 vecka och jag måste ärligt talat säga att det finns en del saker som faktiskt var bättre på sjukhuset. Det är inte många grejer men det finns några saker.

Man åt på bestämda tider. Alla måltider serverades vid samma tidpunkt varje dag och allting var ju redan tillagat. Det gjorde att man hade lättare att äta. Nu i denna värme är det extremt jobbigt att ens laga mat och det blir inte direkt lättare att få i sig den. På sjukhuset var ju allting redan färdigt så det var ju bara att börja äta.

Närheten till affär, apotek och kiosk. Både kiosken och apoteket ligger inne på ryhov så det var väldigt lätt att gå dit. Jag gick till apoteket ett par gånger för att köpa sådant som tops, nässpray och parfymfritt schampoo och sådant. Väldigt smidigt. Visst vi har nära till apoteket här hemma också, men det närmaste apoteket är ändå vid torget och de stänger redan kl 18, på ryhov var det öppet till kl 20 om jag inte minns fel. Det var så smidigt när det var så nära, kunde handla när sakerna tog slut. Samma ak med kiosken, den ligger också inne på ryhov och precis mitt emot apoteket där vid entrén. Jonas hade alltid med sig dricka till mig hemifrån men när jag ibland hann dricka upp den, var det smidigt att handla egen dricka i kiosken, eller köpa bara för att få ett avbrott från en viss smak. Och när jag väl fick gå utanför sjukhuset var det nära till Citygross. Det tog ungefär 10 minuter för mig att gå, det hade garanterat gått fortare om jag inte varit gravid. Men nära och bra. De har ju lite mer varor än det kiosken hade. 

Inget småätande. Eftersom maten serverades på samma tider, plus att jag hade graviddiabetes, blev det aldrig att man åt mellan måltiderna. Här hemma är det mer kaos vad gäller maten. Jag försöker servera våra måltider vid samma klockslag, men nu går det åt mer energi än det gjorde på ryhov. Här går jag i trapporna ett par gånger om dagen, bär runt på barnen och ja jag gör helt enkelt mer. Dessutom pumpar jag för att hålla igång mjölkproduktionen. Så jag pumpar var 3-4 timme och det tar ju också av min energi. Så nu är jag hungrigare på ett annat sätt och det har jag absolut inte vant mig vid ännu. Så jag småäter. Jag har ätit godis och det gillar jag verkligen inte. Eller jag kan gå med på det om jag äter det till en film eller på helgen sådär, men idag åt jag ferraribilar medan jag pumpade på eftermiddagen. Detta för att vi inte hade varken frukt eller exempelvis yoghurt att äta. Sen är det lättare att småäta här hemma. Jag försöker verkligen att inte göra det, men när man är hungrig så går det faktiskt inte. Och då tar man ju det smidigaste som finns och idag var det godis. 

Så det finns fördelar med att ligga inne, eller ja man behöver inte ligga inne för att dessa grejer ska finnas, men i detta fall var det just så det var. 

Hur gör ni när ni är sugna på något? Vad äter ni som mellanmål och liknande, kan verkligen behöva tips! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag