Dags för att möblera om här hemma!

 Nu har det varit lite dåligt med uppdateringar kring huset. Fast det är väl egentligen inte så konstigt. Men nu är det dags! Troligtvis blir det bara ommöblering för det är en "tillfällig" lösning fast ändå inte.

Jonas har ju sitt kontor här på mellanplan. Det är på tok för litet för honom idag. Samtidigt har vi ett gästrum där halva rummet är soffan och halva rummet är en skräphög ungefär. Så nu ska här ändras om! Åtminstone lite i alla fall.

Det som är en skräphög i gästrummet är ju min kontorsdel. Det ligger lite kuddar och grejer på golvet som bara hamnat där. Jag såg att kassen med sängkläder som vi brukar ha med oss på festival stod därinne, hur den nu kan göra det när vi inte använt dom grejerna sen vi flyttade till huset. Så detta ska rensas ut, plockas i och sorteras så att sakerna hamnar där de ska vara helt enkelt. Det finns en hel del vi kan sälja där med i form av hyllor och grejer så dom sakerna ska vi lägga ut på loppisarna på facebook och förhoppningsvis kan vi bli av med det den vägen, annars slänger vi de. Jag hatar att ha massa möbler vi inte behöver. 

När vi tömt av och städat ur ordentligt, får vi se om vi ska måla om eller något. De som bodde där innan gjorde ju det fina valet att tapetsera direkt på betong. Det kan funka, men de lyckades inte. Tapeten har lossnat på sina håll, så vi får väl se om vi ska måla om hela rummet istället och få det lite fräschare på så vis. Samtidigt kommer ju rummet bli fullt av bokhyllor så det syns kanske ändå inte, så vi får se hur mycket vi gör med sådana saker. 

Sen ska som sagt Jonas plocka ner sina grejer. När hans nuvarande kontor sen är tömt, då ska vi göra om det till ett lekrum för barnen. Inget speciellt, bara att där kommer vi förvara de flesta leksakerna så de har ett rum liksom. De kommer inte leka på sitt sovrum än på några år eftersom det ligger på en annan våning. Så istället gör vi ett lekrum där de kan ha alla sina leksaker. Just nu är det kanske halvt onödigt, men om något år när Gabriel börjar bygga med Lego och sådana saker, ja då kan det vara rätt skönt att ha allt sådant i ett eget rum, än att det ska ligga överallt i vardagsrummet. 

Nu börjar ju Jonas jobba om knappt en vecka, men han hinner inte jobba så länge innan det är dags att ha semester och sen vara föräldraledig. Han ska ju vara hemma i 7 veckor så förhoppningsvis hinner vi göra iordning allt på den tiden. Jag ska försöka sortera mina grejer innan så det åtminstone är färdigt. Man behöver ju inte göra mycket varje dag, det räcker ju med att man tar lite varje dag så blir det åtminstone gjort. Som idag exempelvis, vi ska snart åka iväg en snabbis och då kan vi ta med de kassar med kläder som vi ska skänka. De är redan färdigpackade så det tar ju ingen tid liksom. Då har man gjort lite idag, och kan ta ett nytt litet projekt nästa dag. 

Bilder kommer såklart komma, jag hade bara inga tagna nu och ärligt talat orkade jag inte springa i trappen just nu...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag