Myser i östanå

Trots att Lucas var helt emot att åka iväg i söndags, blev det en kort tripp till Östanå, det lokala vattenhålet. Helt plötsligt inga problem med att ge sig ut. Han skulle ha med sig allt i form av badgrejer och jag sa att då får du bära allt själv för vi har fullt med allt annat, det vill säga barnvagn, badkläder till Gabriel, Gabriels lilla båt, handdukar, pump och så vidare ifall Mikael vill äta när vi är ute. 

Väl vid Östanå var vi ju inte direkt själva, men det räknade vi inte med heller. Och som vanligt i allt kaos så hade vi inte fått med blöjor till Mikael. Så jag, Lucas och Mikael gick ner mot stranden medan Jonas och Gabriel åkte hem igen och hämtade. Det blir ju lätt att man glömmer något när det bara är jag som packar. 

Lucas drog ner i vattnet direkt, vi bytte om på Gabriel. Kan väl säga att han inte är jättenöjd av att stå på marken. Vet inte riktigt vad vi ska göra med denna unge, han vill inte promenera i sandaler och han vill inte stå barfota på marken. Han bara gråter. Det är så tråkigt och lite jobbigt faktiskt. Det hade varit lite lättare nu om han började gå lite själv. Han kan ju gå lite i gympaskorna, så vi får väl använda dom, men han vill oftast inte gå iväg, det är först när man dragit med honom x antal steg som det ger med sig och han går själv. 

Jonas och Gabriel gick ner till vattnet. Under hela tiden de var nere, grät Gabriel. Han gillar inte sjön! Han älskar att bada hemma, men sjön är läskig. Varken båten eller att bara stå i vattnet funkade, först när Jonas satte honom ner, så funkade det. Då kunde han plaska litegrann. Detta visste jag ingenting om, för jag satt uppe i skuggan med Mikael som sov så gott i vagnen. Men jag fick ju allting återberättat när Jonas kom upp igen.

Östanå är helt okej att vara vid. Det är nära eftersom det ligger i stan, det finns en hel del parkeringar och inte jättelångt att gå. Nackdelen är att kommunen av någon anledning valde att plocka bort alla träd som var nere vid stranden. När jag var yngre så satt vi alltid under ett av träden. Då fick vi skugga, samtidigt som vi var nära vattnet men det var ändå sol. Idag har de plockat bort alla träden intill stranden och vill man ha skugga får man söka sig en bra bit upp. Det är inget problem i sig, tvärtom så kan de mindre barnen inte bara springa rakt ut i vattnet. Men när man väl är nere i vattnet med barnen, går det inte vara så länge eftersom solen verkligen steker. Det är varken bra för oss vuxna eller barnen. Så det är en stor nackdel enligt mig. Det hade behövts lite mer skugga närmre vattnet.

När vi väl åkte hem blev det middag från McDonald's. Gabriel får ett Happy Meal numera. Han knaprar på bra med maten, just denna gång blev det inte så mycket hamburgare men brödet och pommesen åkte ner i mängder. Och mjölk. Tror han egentligen fick dricka för mycket så därför orkade han inte äta mer, men han äter så bra denna lille kille!

Även igår måndag var vi nere vid Östanå. Då var mormor där också samt barnens kusin Nova. Nu hade Lucas någon att leka med. Mor var på stranden med Mikael medan jag följde med Jonas och Gabriel till strandkanten. Även denna dag var det skrik och gråt men vi får kämpa vidare. När Gabriel inser att det inte är farligt, då kommer han älska att bada även utomhus. 

Eftersom mormor var med, blev det fikamys. Vi hade med oss massor av dricka eftersom det var galet varmt, och mormor hade både gifflar och kex. Vi hade dessutom med oss chips så vi skulle få i oss lite salt. Och det är verkligen inte svårt att få i Gabriel varken kex, chips eller vatten. Så igår åt han sina första chips. Lite tidigt enligt mig, men som sagt, endast för saltet när vi satt ute.

Vi inser dock att vi inte kommer kunna äta chips och godis så som vi gjort de senaste åren. Lucas har ju accepterat att vi äter sådant han inte gillar. Men nu när vi har Gabriel som vill äta och dricka allt som vi äter och dricker, ja då blir det lite knepigare.  

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag