To good to go

Har ni hört talas om den appen? To good to go. Jag har gjort det men trodde bara den fanns i större städer. Men vet ni vad?! Den finns att använda i lilla Vetlanda. 

Som ni alla vet kastar vi så enorma mängder mat varje år. En tredjedel av allt vi handlar hamnar i soporna. När jag jobbade med Tupperware sa vi alltid - när du handlar tre kassar, så kan du kasta en av dom direkt i soporna. Direkt. Varje gång.

Vi är alltså riktigt dåliga på att äta det vi handlar och detta påverkar ju både vår plånbok och vår miljö. Jag är ingen miljögalning, men det jag kan göra, det gör jag. Jag tänker på vad jag handlar hem och vill inte handla i onödan. Främst för att jag tycker det är så dåligt att slänga mat.

Appen "to good to go" handlar om just vårt matsvinn. Det slängs sådana mängder mat dagligen och denna app ska hjälpa oss att göra det lite bättre. Appen jobbar utifrån de caféer och restauranger som finns i närheten. Här hemma är Espresso House och Waynes coffee kopplade. De har några erbjudanden varje dag där man har möjlighet att hämta en kasse med mat för en tredjedel av priset. Idag valde jag att testa Espresso House. Så jag la min beställning på en överraskningskasse och den kunde jag hämta mellan 18.45 och 19.00. 

Jag cyklade dit efter min träning och jag blev chockad! För 49kr packade han ner en bagel med BBQ och bacon samt tre scones varav två var med choklad. Inget av detta har jag testat tidigare men nu fick jag möjligheten. Så jag fick testa något nytt och Espresso House slapp slänga mat och ändå få lite betalt för det. Gabriel var överlycklig att få en scones. Den ungen gillar verkligen allt. Och att trycka i sig en matigare macka efter träningen var helt enkelt perfekt. Så detta kommer jag testa flera gånger. Ska testa Waynes coffee också men det får bli en annan dag.  

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag