Julafton

 God fortsättning allesammans! 

Jag valde att ta en paus härifrån, det är mycket som händer innan jul och i mellandagarna så jag kände att det går inte uppdatera när jag knappt ens är hemma känns det som.

Men veckan innan jul hände det faktiskt inte så mycket. Jag plockade och fixade här hemma. Och trots att jag inte hade någon direkt julstämning, blev det julafton i alla fall. Jag trodde uppesittarkvällen skulle ge mig lite mer feeling, men icke. Vi spelade åtminstone bingo och ingenting vann vi. Däremot vann jag en annan tävling. Fotografen josefin, hennes hemsida hittar ni här, hade en tävling som avslutades den 23/12. Man skulle på instagram följa henne, dela hennes inlägg samt kommentera och tagga tre vänner. Jag gjorde detta och jag vann! Och vet ni vad, det är inget litet struntpris - jag vann en fotografering och produkter till ett värde av 10 000kr! Helt sjukt. Så framåt våren blir det en fotografering av hela familjen. Det ska bli så roligt! Vi kommer även ha en fotografering vid Mikaels ettårsdag, men då väljer vi bara en förstoring på honom, inget mer. Det tar vi ju nu i familjefotograferingen. 

Julafton började med paketöppning för alla grabbar i huset. Mikaels första jul och första gången Gabriel förstod lite av det här med att öppna paket. Det syns inte så väl på denna bild men vi har köpt nya julgranskulor! Silver och blått är det som hänger i vår gran numera. Dessutom köpte vi nya lampor så nu är det ordentligt fint i vår gran. Två av grabbarna är mysiga i sina pyjamasar, Lucas har vägrat pyjamas sen han var typ fem år. Han är för varm. Men ser ni hur mysigt Mikael och Gabriel har det? De tittar på varandra så mycket nu och Mikael ler alltid när han ser Gabriel. Tyvärr är det inte samma reaktion när han ser Lucas, då är det snarare "vem är du?"

Hur som helst, Jonas fick en film av mig. Han fick det här paketet för att han också skulle få något. Det var den senaste av alla Batmanfilmer. Han behöver ju ha den tillsammans med alla andra tänkte jag. Lucas fick ett ställ till mobilen. Han kan ha den både runt halsen och stående på sängen, golvet, bordet och vad han än vill. Han såg väldigt skeptisk ut när han fick den men han verkar mer än nöjd när han förstod vad det var.

Gabriel fick en leksak att ha i badkaret. En sådan man sätter på "väggen" i badkaret och sen häller man vatten i toppen och det rinner ner och får hjulen att snurra. Svårt att förklara men han uppskattade den, vår lille badmästare. Mikael fick en björn som leker titt ut med honom. Björnen gömmer sig bakom en filt som han håller upp och sedan snackar den lite fram och tillbaka. Den är så söt! 

Mikaels paket var ju typ lika stort som han själv dessutom. Men det blir ju så när leksakerna är så pass krångliga att slå in så man måste ha en kartong. Mikael tittar på nallen, men det är Gabriel som tycker den är rolig.

Resten av förmiddagen badade Jonas de två små barnen, jag plockade med allt som vi skulle ha med oss, och Lucas spelade tv-spel. Allt fungerade så bra. Sen var det dags att åka och allt fortsatte funka. Jag var nästan lite förvånad över att det inte hände något. 

Väl i Sjunnen var min syster och hennes familj redan kommen. Så vi var "sist". Det sista på maten gjordes och sen var det bara att hugga in. Vi fokuserade på Gabriel och Mikael först för de behövde nämligen sova. Så de fick mat och sen kastade vi dom i säng, Gabriel sov i resesängen och Mikael fick ligga i liggdelen till vagnen. Detta funkade hur bra som helst, det tog lite tid för dom att somna, men de var ju övertrötta båda två. 

Vi tittade på Kalle och jag somnade. Vi tog familjekort, jag har säkert 20 kort i telefonen när vi sitter här men jag orkade seriöst inte kolla igenom vilket som var bäst. Alla ser ju nästan likadana ut, någon vänder huvudet eller blundar eller gör någon grimas bara. Jag får sätta mig när jag orkar och gå igenom alla korten. Men den här bilden är jag åtminstone nöjd med. 

Tomten kom, det var Julia som ställde upp detta år. Det var lite roligt för hon började dela ut alla klappar och när det var typ fem kvar så hade Hugo fortfarande inte fått några. Mor och syster började bli nervösa, hade de glömt hans presenter? Men nej, de hade bara hamnat i samma hörn och det var såklart där de sista paketen var. 

Jonas fick Batmanglas av mig och barnen fick massor av saker. Eller ja Mikael fick ett paket till, en leksak med sugpropp i bottnen så man kan smäcka fast den mot bordet eller liknande. Sen kan han leka loss utan att leksaken åker i golvet. Så smidigt! Sen fick han kläder och giraffer av mormor och morfar, en gosegiraff och en giraff han senare kan dra efter sig i ett snöre. En tröja med babblaren Doddo fick han också. 

Gabriel fick strumpor och tröja med babblarna, han fick en kassaapparat och ett pussel som allting var av mormor och morfar. En stor bil att köra med som jag hoppas han kommer använda till det han ska, och inte att kasta. Lucas fick ett stort kit med grejer till sin Gravitrax av mormor och morfar. Han var mer än nöjd. Av oss fick han en liten expansion till Gravitrax, ett port-a-fort som han kunde bygga ihop och ha på sitt skrivbord, Fortnitenörd som han är. En expansion till Settlers fick han också. Jag fick tre julklappar av Jonas fastän jag inte vill ha några - ett plåtställ, två plåtar samt ett pussel som var helt svart. Så hur ska det gå att pussla när vi har ett svart bord? 

Gabriel tog inte emot några paket från tomten för han blev livrädd. Julia hade bara lösskägg och ingen mask men han fick panik ändå. Det är synd att han ska vara så rädd, men förhoppningsvis blir det bättre någon gång. Om han började snacka lite så kanske det skulle vara lättare att förstå varför han blir så rädd, tror det är mycket frustration i den kroppen nu när han inser att vi inte förstår vad han menar..

Hur som helst, julen blev trots allt bra. Vi överlevde utan bråk från något håll. Lucas valde att sova i Sjunnen eftersom vi dagen efter skulle till Frövi och mina svärföräldrar. Barnen somnade i vettig tid och vi passade på att titta på Die Hard innan vi la oss. Jag hade inte kunnat lägga mig när vi kom hem, då hade jag vaknat mitt i natten, men jag var verkligen så trött! Men en film och sen slocknade vi som ljus båda två.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag