Tänk vad fyra krokar kan göra...

 Nu är jag jättetråkig med ännu ett inlägg utan bilder. Men jag tänkte mig inte för när vi fixade med detta igår så tyvärr!

Jag tog i alla fall en promenad på förmiddagen med smågrabbarna. Hade glömt hur tungt det blir att putta en vagn när det ligger snö på marken, tänk då en syskonvagn! 40 minuter senare var jag hemma igen. Jag störde mig så enormt på vår entré så jag bestämde mig för att ta tag i saken. Dock inte direkt eftersom jag behövde få upp grabbarna och fixa lite mellanmål. 

Senare på eftermiddagen när Mikael sov efter middagen, gick Jonas, jag och Gabriel ner till vår entré igen. Snabbt och smidigt borrade vi hål och slog i plug. I med skruvar och vips så hade vi fyra platser till smågrabbarnas ytterkläder. Nu behöver de minsann inte vara i vägen för allting hela tiden. Det är inte klädernas fel egentligen, det är vår hängare som är så fruktansvärt opraktisk. Vi har inte bytt ut den vi fick med huset och det är för att den är så fruktansvärt stor enligt mig. Jag tror det blir rejäla hål i väggen när vi tar bort den så därför väntar vi tills vi vet vad vi ska göra med hallen. Hallen är ju ett sådant tråkigt utrymme helt ärligt. Det är en entré där man hänger av sig kläderna och sen är det i princip inte mer. Så när vi väl köper den hängare vi ska ha, eller vad vi nu kommer ha för lösning, vill jag göra iordning hela hallen. Men hallen är inte prioriterad bland renoveringarna så den hamnar långt ner på listan. Tills vidare får vi ha denna tråkiga hängare, om jag inte hittar någon annan som kan passa bättre för ögonblicket förstås och som inte kostar en förmögenhet. 

Men i alla fall, hängaren har sådana enorma knoppar längst ut på varje gren att hänga en jacka på, så man kan inte använda hällan att hänga i som man ska. Man får hänga jackor i luvan eller slarvigt kasta upp den så den blir kvar av tyget i ryggen på jackan. Då ska vi inte prata om alla barnens kläder. 

Det är bara fyra grenar att hänga på så kläderna hänger ju dubbelt på alla vis. Vilket gör att Lucas slänger kläder på golvet när dom är i vägen för hans kläder. Så nu fick jag nog, tog mina skruvar och krokar och satte upp dom på väggen. Det blev superbra för att vara en tillfällig lösning. Nu hänger deras små jackor och overaller på ena väggen och våra kläder är på hängaren. Dessutom passade jag på att plocka bort alla inaktuella kläder - inte behöver Gabriels skor stå framme som han hade i somras? Lite kallt för sandaler nu, plus att han växt ur dom så de blir Mikaels nästa år. Inte heller behöver sommarjackorna hänga framme. Så allt sådant som inte behövdes åkte in i garderoberna och det som var för litet för Mikael följde med upp till lådan med för små kläder. Det blev inte mycket, men det blev en del gjort och jag är nöjd med dagen. Tänk om man kunde engagera sig med att göra lite sådant småplock varje dag, då skulle det inte bli så mycket varje gång. 

Tack vare att vi plockade kunde vi även ställa undan babyskyddet. Mikael är så stor nu så han får sitta i en bilstol. Min älskade mini, hur kan han redan vara sex månader gammal? Hur som helst så står den i förrådet nu och hallen blev genast mycket rymligare. Vidare så hittade vi lite mer skräp vi kan kasta. Så framöver blir det en vända till tippen igen. Jonas fick ju inte iväg allt senast så vi har en bil än en gång som vi kan åka med någon dag framöver. 

Det är så skönt att bli av med massa skit! Sådant som bara står och samlar damm är verkligen inget att spara på. Jag sa när vi flyttade in i huset att vi skulle rensa i förråden minst en gång per år. Framför allt första året eftersom det finns mängder vi kan göra oss av med men som fick följa med när vi flyttade för vi hann inte gå igenom allting innan flytten. Nu står vi här, snart tre år senare, och har inte gått igenom något. Ska väl tilläggas att vi skaffade barn och fick lite annat att tänka på...

Min dröm är att göra iordning i vårt ena förråd. Det som jag kallar kylskåpet. Anledningen är enkel - vi har ett kylskåp stående där. Jag vill egentligen ha en kombinerad kyl och frys, men i dagsläget är det inte aktuellt. Däremot när vi gör om köket kommer vi flytta ner en av våra nuvarande så då blir det både och. Men jag skulle vilja riva bort de hyllor som idag finns där. Jag ska försöka ta kort så ni får se hur det ser ut. Men det är hyllor över kylen men dessa är helt sneda. Hyllorna är snickrade på plats och inte snygga alls. Det är verkligen inte bra gjort. Men tänk att få riva bort alltsammans, sätta upp hyllorna så som man vill ha det och sen få allting på plats samtidigt som man rensar bort det man inte vill ha? Det vore verkligen drömmen! Men med dagens priser behöver man ju inte fundera på att handa in material. Visst kan man köpa färdiga lagerhyllor, men jag vet inte om det verkligen är det vi ska ha. Vi kanske ska ha platsbyggt. Allt beroende på hur det kommer se ut och sådär. Vad jag vet är att vi måste organisera om det som är där idag. Ni vet, det som har med mat att göra borde vara i kylen som jag kallar det, så alla kylväskor och sådana saker borde flyttas över. Och inte borde vårt tält och alla pulkor och sådant vara i kylen? Nej precis, så lite sådana saker behöver man göra samtidigt. 

Menmen, en sak i taget, först ska vi till tippen med massa skräp, ska man ta ett varv innan jul eller ska man vänta tills man har massor av kartonger också? 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag