Underbara höstdag!

 Vilken härlig höstdag vi har haft idag! När det är så här fint och underbart ute, är jag faktiskt glad att jag jobbar halvtid eftersom jag har möjligheten att hinna med att göra grejer hemma, samtidigt som jag vilar. 

Idag var jag riktigt trött efter jobbet, troligtvis för att jag spenderade lördag-måndag med att vara mer aktiv än vanligt helt enkelt. Så idag tog jag det riktigt lugnt innan Lucas kom hem. Jag orkade inte göra speciellt mycket helt enkelt. 

När Jonas väl hade vaknat valde vi att fortsätta med det vi påbörjade igår - trädgården.

Studsmattans ram.

Redan igår började vi plocka ner studsmattan. Vi tog bort säkerhetsnätet samt spolade av det blå skyddet och själva mattan. Sen fick det torka tills idag. Så nu är hela studsmattan nedmonterad och lagd för vinterförvaring. Dessutom städade vi ur grillen för sista gången samt ställde ihop möblerna på altanen. 




Älskade Lucas.

Samtidigt som vi plockade och fixade i trädgården, passade Lucas på att vara ute. Han både sparkade boll och hjälpte oss med att fixa till allting. Jag älskar när han är ute. Han sitter inne för mycket. Visst jag borde påverka honom mer om att vara ute, men jag själv har svårt att gå ut, och det är inte kul att vara ute själv, det förstår jag.

Det var dags för middag och jag körde på en riktig klassiker - makaroner och köttbullar! I denna familj är vi lite knasiga dessutom - Lucas har ju problem med mat konstant, men det ligger i hans diagnos. Så han äter bara pastafjärilar. Jonas äter vanliga makaroner och jag bara måste ha stuvade. Så det blir en del att fixa med vid middagen. Men gott var det! 
Efter middagen gjorde jag och Jonas dagens goda gärning - vi skulle handla och passade på att slänga våra tidningar och kartonger. 


Vi sorterar mycket mer sen vi flyttade till huset. Mestadels för att vi har mer plats för att faktiskt kunna göra det. Sedan har vi en sorteringsstation på samma gata som vi bor och det är på vägen till Maxi, så det är perfekt för oss nu helt enkelt. Så idag tömde vi ordentligt på kartonger och tidningar. Trots att vi har möjligheterna vi har - är vi ganska slappa med hur ofta vi åker till stationen, så varenda gång blir bilen i princip full för att vi tar med allt så sällan. Men vi åker dit i alla fall och det är väl det som är huvudsaken i slutänden.

Jag hatar egentligen tisdagar, men idag var det faktiskt en bra dag. Jag hoppas att det fortsätter på samma spår imorgon. Det är alltid lättare när dagarna fungerar som dom ska..

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag