Torsdag och städdag

 Idag är det torsdag. En av de dagar jag hatar mest i veckan. Det är dagen då vi ska städa. 

Att städa är aldrig roligt, men det är extra tråkigt när man har hela tre våningar att ta sig igenom. Nackdelen med att köpa ett stort hus helt enkelt. 

Men nu när jag är hemma hela dagarna kan jag småplocka lite då och då. Jag har kommit in i en rutin nu där jag startar en maskin tvätt på morgonen när jag skickar Lucas till skolan. Det finns alltid minst en maskin tvätt att köra så varför inte. 

Eftersom jag vet att jag ska städa idag, blev det ingen serie på morgonen. Istället har jag startat ett spel som kan gå utan att jag sitter vid det hela tiden. Samtidigt lyssnar jag på en ljudbok. Då blir det mycket lättare. 

Eftersom jag har ont av foglossningen och av att jag blir tyngre, tar jag en sak i taget. Jag fixar lite, sen vilar jag lite. Sen fixar jag lite och sen vilar jag lite. Jag tar lite i taget helt enkelt. När jag ändå hänger tvätten, passar jag på att damma i källaren. Den är ju inte så stor så där går det fort. Mittenplan är jag också klar med egentligen, kan diska lite och småplocka lite. Så egentligen är det bara övervåningen kvar. Men det stora sovrummet får vänta till Jonas vaknar. Toaletten tar jag när jag går upp och sen är det bara Lucas rum kvar. Så det går ganska fort. Jag dammsuger ju inte, det får Jonas göra sen. 

Fördelen med städning är att jag kan ta pauser lite då och då, en kopp kaffe och lite soffhäng helt enkelt. 




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag