Rummet får vara utan lampa

 Jag älskar IKEA, men alltså de suger verkligen på detta med taklampor! 

Idag har vi taklampor från IKEA i alla rummen, förutom toaletterna, köket och i hallen på två våningar. Och de enda lamporna som sitter som de ska är spotlightsen. Resten sitter seriöst som en påse nötter. 

I sovrummet har vi min lampa jag skaffade för ca 5-6 år sedan. Har en fönsterlampa i samma modell. Men taklampan hänger som jag vet inte vad. Och det gör mig så arg, frustrerad och ledsen. 

Vad är problemet? Jo att det går aldrig hänga upp dom i normal höjd på grund av att sladdarna inte får rum i den plastbox som sitter i taket och gömmer anordningen. I sovrummet ser man kroken och sladden, i Lucas rum ser man ännu mer och i bebisens rum blir det nog ingen lampa. 

Vi fick upp den perfekt! Men då hängde ju alla sladdar utanför. Men så fort man försöker gömma dom, ja då går det åt helvete. Visst kan man kapa sladden så det inte är så mycket att gömma, ja men då har ju IKEA själva valt att fästa själva sockerbiten där man för in de bruna/blåa sladdarna så att man inte kan plocka bort den. Hur tänkte dom där?! 

Så idag har jag nog kämpat med lampan i en timme eller något. Jag kan läsa ritningen, hur enkelt som helst är det. Men ritningarna visar ju aldrig hur mycket sladd det är. De visar ju bara att sladden är cirka 10 cm eller något sådant, trots att de inte har en enda sladd under 1,8meter! 


Skärpning IKEA på den punkten! Jonas som annars är så lugn får också psykbryt på dessa lampor. Jag grät, inte bara för att jag är preggo, utan för att det är pinsamt att man inte kan klara av en sådan simpel sak som att sätta upp en lampa. Varför köpte vi hus känner jag? 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag