Imorgon fast tre dagar senare

 I mitt senaste inlägg berättade jag att vi varit och köpt lister och ska göra den sista renoveringen i bebisens rum. Ni skulle få se bilder redan i fredags på detta, men antingen är det jag som inte fattar eller så är det min far som är tidsoptimist.

Min far kom i alla fall in strax runt 11.30 i fredags för att sätta igång med listarbetet. Vi började med att separera ut vilka lister som ska vara var - vi köpte nämligen fyra olika; golvlist, taklist, foglist samt knäcklist.

När vi väl sorterat ut listerna, la vi ut dom runt rummet för att se hur många som vi kommer behöva såga, och hur många vi kan sätta upp direkt. Sagt och gjort, pappa började spika upp golvlisterna.

Det jag egentligen tror tar mest tid är att springa upp och ner. Eftersom bebisens rum är på tredje våningen och sågen ute så nere på första våningen, blir det en del spring. Man blir fort trött i benen och man orkar inte hålla de tempot som behövs för att hinn klart. 

Men golvlisterna kom på plats samt foderlisterna runt dörren och även någon taklist.

Knäcklisten trodde vi skulle vara den lättaste men ack så fel vi hade! Detta är alltså en tunn list med en skåra i mitten. Denna skåra gör att man kan vika listen runt hörn och liknande och vi tänkte helt enkelt att denna borde ju vara perfekt i vinklarna för snedtaket! Och den var verkligen perfekt där. Den tog bara 2 cm av väggen på vardera sida om där vi vikt den och det blev jättesnyggt! MEN...eftersom denna var smalare hade pappa och Jonas tagit för lite tapet när de tapetserade så det var dags att börja lappa med mer tapet. Vi snackar alltså 10-20 mm. Inte mycket alltså men tillräckligt för att man ska se att det var fel. Nästa problem var hur man skulle såga av den i kanterna. Den möter taklisten som har lite vinklar så det var också ett litet krångel men till slut löste det sig, men det tog tid! Vi tänkte allesammans att denna är ju bara att skicka upp. 

Så här under får ni fyra bilder på hur det såg ut innan och hur det ser ut nu. Vi valde att köpa billiga saker då vi inser att det är en barnkammare, det är snarare frågan "när" och inte "om" man ska ställa sig när det gäller vad som kommer hända där inne: NÄR kommer bebis måla på väggen? NÄR kommer bebis hitta något att slita sönder? och så vidare. Så tapeten är från Rusta, vi gjorde ett riktigt klipp då den är utgående så varje rulle kostade endast 50 kr. Vi använde tapetklister även från Rusta och vi kollade upp innan så det var sådant man skulle lägga direkt på väggen. Man får inte vara för snål, det torkar fort märkte vi! 

Golvet är också från Rusta, vi hann tyvärr slänga alla kartonger innan jag han kolla vad det hette, men det ligger i deras basutbud för tillfället tror jag. Även här hade vi tur och köpte det när det var kampanj. Under golvet la vi en lumppapp från Biltema. Det går säkert lika bra med den golvfoamen de har på Rusta men det var mer material på rullen från Biltema men samma pris.

Listerna samt färgen kring fönster och dörr (som ni tyvärr inte får se i bilderna idag) är köpta på Jem & Fix. 


Fondtapeten som satt när vi flyttade in. Den är jättefin men tycker inte den passar i en barnkammare.

Vårt val av tapet och golv. Här ser ni både tapet, list och golv. Mycket trevligare med trägolv istället för en gammal plastmatta. 

De förra ägarna valde att måla resten av väggarna i rummet vita och behålla de brunbetsade tråkiga listerna...

..men vi valde att riva bort listerna och ersätta dem med dessa vita, samt sätta samma tapet i hela rummet. Jag har lite svårt för detta med fondtapet, Samtidigt som jag tycker det är fint, men det är snarare i min värld snyggare om man använder två olika färger, istället för en med mönster och en utan. 

Jonas och jag skruvade även upp fönsterbrädan igen samt en ny rullgardin. Fönsterbrädan är enligt mig för mörk, men det får faktiskt duga tills vidare. Vi kommer behöva byta fönster i framtiden, men när vi gör det vet vi inte ännu. Men när det byts fönster, så byter vi även fönsterbrädor och allt. Så lite gammalt får vara kvar. 
Den nya rullgardinen valde vi att köpa på Jysk. Jag gillar inte den affären egentligen eftersom personalen inte verkar veta vad de håller på med. När vi flyttade in beställde vi nya madrasser. Vi var tvugna att beställa dem eftersom vi skulle ha ett kampanjpris, trots att de hade alla delar hemma. Krångligt jag vet. När dagen för leverans dessutom kom, fanns det inga varor. Personalen sa fel datum och försökte kränga på oss andra madrasser när vi avbokade våra för vi inte orkade vänta längre. 
När vi dessutom skulle köpa denna rullgardin visste personalen inte vad inåtgående fönster var och hade aldrig hört talas om att man kunde fästa rullgardinen på fönstret. Ja men just den rullgardinen vi skulle ha, som han rekommenderade, hade till och med fästen för att kunna fästa den på fönstret, istället för i taket eller på väggen utanför fönstret. 
Med så inkompetent personal känner jag att jag inte gillar Jysk. De har bra varor många gånger, men man ska inte förvänta sig hjälp när man går in där, de vet oftast inte själva vad de säljer. 

Om drygt två veckor ska vi åka och shoppa till bebisens rum - först tar vi en tur för att köpa allt som är runtomkring - lampor, sängmobil och kanske mobil till skötbordet, badbalja och så vidare. Redan några dagar efter det kommer vi förhoppningsvis kunna åka på vår andra shoppingrunda där vi köper de saker vi inte hittade på första rundan, samt de större grejerna såsom spjälsäng, madrass, kudde, täcke och skötbord och andra eventuella möbler vi behöver. 

När vi fått hem allt sådant och monterat ihop det, kommer ni äntligen få de sista bilderna på hur rummet ser ut.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Stökigt bord

En drömtisdag