Ny frisyr, men gammal hårfärg

 Igår var jag hos frisören. Vi har flera frisörsalonger i här i Vetlanda, hur alla kan gå runt är något vi är många som frågar oss, fast det är klart, en del är specialiserade på olika saker så det är väl olika kunder som går till olika frisörer antar jag. Jag väljer att gå till Salong Team. Emma är ägare och en vän till mig. Dom erbjuder många andra saker än bara klippa och färga håret, men jag är i en punkt i mitt liv där jag känner att jag inte behöver ha med de andra alternativen att göra. Möjligtvis skulle det vara Emma's andra inrktning - piercings. 

Vi pratade som vanligt på. Nuförtiden är det mycket barn vi pratar om. Hon fick sitt första barn i början av året och jag är gravid med mitt andra. Hon vet om problemen vi har med Lucas så det brukar bubblas en del om det också och hur vi tänker och gör. Emma och jag umgås aldrig själva privat, men vi har gemensamma vänner så det händer att vi ses ute i samma sällskap, eller ja det var innan Corona och innan bebis. 

Jag har en kort frisyr. Var kaxig för ungefär ett år sedan och kapade allting. Snaggad på sidorna och längre upptill så jag kan göra en tuppkam eller vad som helst. Jag är jättenöjd med detta, skönt på morgonen om man är trött, skönt när man duschat för det torkar ungefär lika snabbt som jag kommer ur duschen och det är inget hår i vägen. Men den måste hållas efter! Därför har jag gått till frisören var 7:e vecka, ibland känns det som jag behöver gå var 6:e för håret växer som ogräs! Men nu? Ja snart kommer bebis och det var dags att göra upp en plan. 

Har man långt hår kan man låta håret växa, man märker inte någon direkt skillnad kanske mer än att det som sagt blir längre. Det är bara att sätta upp i en tofs ändå liksom. Men kort hår? Ja det ser snabbt ovårdat ut och det är svårt att göra något med det när det är för långt. Så vi valde att inte raka av sidorna som tidigare utan vi körde på att låta håret växa. Klippte ihop det mer. Så sista gången innan bebis kommer är om nio veckor. Då är det fem veckor kvar till beräknat ungefär. Sen får vi se vad som händer. Är bebis snäll och låter mig försvinna en timme? Då kan jag klippa mig kort igen! Eller är det så att vi får en bebis som absolut inte vill att mamma ska gå? Ja då får vi förvänta oss att mitt hår kommer se ut som hej kom och hjälp mig, men vad gör det? Bebis går ju först.

När vi nu klippte håret igår, kom för första gången på säkert 20 år, min rätta hårfärg fram helt. Annorlunda kan jag säga...


Min "rätta" hårfärg. Mörkare än vanligt tror jag men jag vet ärligt talat inte.


Jag i somras. Här har det gått ca 3 veckor sen jag klippte mig. Håret på sidorna är mycket mer snaggat när det är nygjort. Passade på att göra håret blont för att testa det lite när jag ändå har kort hår. Meningen var att jag skulle lägga i någon rolig färg men jag var nöjd med blont så det hände aldrig.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag