Helgens upptåg

 I helgen har vi hunnit med så galet mycket! Jag har inte hunnit ta bilder på allt och jag har inte "förebilder" på allting, men så är det ibland. 

För er som inte vet så har vi ett hus på tre våningar. Man går in på nedersta våningen, vi kallar den källaren eftersom det är ett suterränghus. Här har vi entrén samt tvättstuga. Det finns även två förråd, bastu och toalett med dusch. Dessutom har vi ett rum som ska vara ett gästrum. Från början hade jag mitt kontor där inne, sen skulle det vara kombinerat med gästrum. Men när jag blev gravid kunde jag inte gå i trapporna eller ens sitta i min kontorsstol. Så jag la ner min verksamhet och mitt kontor blev endast ett gästrum. Men halva rummet var ju fortfarande kaos. Men det fick bli så, jag kunde ju inte göra något liksom. 

På andra plan, mellanplan, har vi kök, vardagsrum/matsal, Toalett med dusch samt Jonas's kontor. 

Översta våningen är tre sovrum, toalett med badkar samt en klädkammare.

För ett tag sen ville jag göra om rummet Jonas har som kontor till lekrum för barnen. Vi får undan leksakerna lite och de har någonstans de kan vara. Eftersom deras rum är på övervåningen, kan de inte precis sitta och leka i rummen, då måste vi också vara där. Och vad ska vi göra på den våningen? Visst kan vi leka med dom, men vi blir ju inte sittandes jättelänge. Men sen fick vi en snilleblixt! Varför inte flytta ner Jonas till gästrummet och sen flytta ner Lucas en våning? I gästrummet får Jonas rum med mer saker, och Lucas får ett bättre utgångsläge för att klara vardagen och alla "krav" som finns. Eftersom Lucas är en våning upp, har det varit svårt att få honom att fixa allt. Om han ska ta med sig ryggsäcken exempelvis och glömmer den uppe, då kan han få ett vredesutbrott för att det är jobbigt att gå upp för trappen igen. Men nu då kommer han vara på den våningen vi alltid är på. Samma sak vad det gäller att påminna om mat, att ta en paus eller att göra något med mig eller de andra i familjen, det är enklare nu när han är på samma våning och vi kanske kan få honom att göra mer med oss. 

Så för ett tag sen flyttade Jonas ner alla sina grejer till källaren. Där är det kaos just nu kan jag lova! Men han får ta hand om det själv. Jag har också grejer där nere som jag ska plocka med, och det kommer jag göra snart. Jag får ta lite varje dag helt enkelt. 

Så hans gamla kontor tömdes och där skulle jag måla om en vägg. Den var nämligen rosa/lila. Ni kan se den väggen till höger om tv:n. Bakom tv:n sen är det en ljus tapet med ett svagt mönster i. Sen dom två väggarna som inte syns, ja dom har ännu en annan tapet upptäckte jag och Lucas! Lucas stod och spacklade den rosa/lila väggen och då ser jag dels hur smutsig väggen är bakom tv:n. Men jag ser också att det är en helt annat tapet på de övriga väggarna! Helt sjukt! Vi vet inte varför men vi gissar på att det har och göra med att det skedde en renovering på denna våning. Toaletten ligger vägg i vägg med detta rum och den förra familjen valde att göra toaletten större och installera en dusch. Och för att få toaletten större, snodde de lite utrymme från detta rum. Kanske gjorde de om toaletten och sen fanns inte den "gamla" tapeten? Och istället för att tapetsera hela rummet, gjorde de bara denna vägg. Jag har ingen aning men det är min enda tanke. 

Så här kunde det inte se ut, tre olika grejer vad gäller tapet/färg, så det fick bli ny färg på alla väggarna. Samma ljusblåa färg som Lucas valde till sitt rum på översta våningen, men jag köpte en mörkare blå till den lilla fondväggen. Att måla detta tog typ två veckor. Eller ja det gick snabbt när jag väl målade, men det tog tid mellan strykningarna för att jag orkar. Men i fredags blev jag äntligen klar med fondväggen. Den var svårast för den blir flammig i färgen. Men nu har jag gjort så gott det går. 

Igår, lördag, låg jag på alla fyra och skrubbade golvet med "the pink stuff". Har ni testat denna städpasta? Jag har än så länge bara haft den på golvet men den är fantastisk! På golvet i detta nymålade rum blev det lite färgfläckar men det var också lite annan smuts som satt sig. Jonas hade galet mycket grejer i detta lilla rum så det blev väl typ aldrig moppat överallt skulle jag gissa. Jag gjorde det inte i alla fall. Städade aldrig där inne, det var hans rum. Så nu fick jag sätta mig på alla fyra som sagt, och sen skrubbade jag för glatta livet. Det gick fortare än jag trodde. All färg försvann men sen var det lite si och så med allt annat. Men det känns som att golvet fick en annan nyans, som att det låg en grå hinna fastän jag dammsugit, så jag är så glad att jag valde att göra så här. Efter all skrubbning, både med medel och sen med vatten, körde jag en moppning med bara vatten och efter det en gång med såpa för att få fram den fräscha doften. 

Sen var det äntligen dags att få ner möblerna! Jonas lyfte ner det skrivbord Lucas hade uppe. Sen lyfte vi in soffan. Denna soffa köpte Jonas till sitt kontor, men nu i hans nya kontor har han ju en soffa så nu skulle Lucas få ta över denna soffa. Den är liten och smidig så den tar inte så mycket plats. Vidare hade Jonas lyft ner sängbordet och sen lyfte vi gemensamt ner sängen. Sen var det typ färdigt. Här till vänster ser ni hur det ser ut från dörren. Jämför den med bilden från när det var kontor så ser ni skillnaden. 


Från sängen har jag tagit denna bild till höger. Här har vi inte fått ner varken matta eller stol men dom kom ner efteråt. Det jag inte fått med på bilden är att det till vänster om skrivbordet är garderober. På kortsidan mot datorn har vi satt upp en hylla från IKEA. Där på har vi sedan krokar och hyllor som Lucas nu kan hänga upp sina spellurar samt kontroll på. Dessutom ligger alla dosor till lampor och grejer på en av hyllorna. Detta gör att han har mer rum på skrivbordet så han slipper få det så stökigt. 

I Lucas gamla rum började jag sedan städa. Jag dammsög och moppade golvet. Sen lyfte vi upp det skrivbord Jonas hade tidigare. Det är för litet för honom så han har tagit över mitt som var jättestort. Vi lyfte även upp Mikaels vagga. Han sover inte bra en våning ner för att Gabriel leker och busar. Så dagtid ska han sova i vaggan på övervåningen och på nätterna sover han inne hos oss. Vidare lyfte Jonas upp min kontorsstol och finns det typ inte mer i rummet. Jo en garderob Lucas hade förr som vi haft tillfälligt i huset. Där inne lägger jag nu de kläder som Gabriel inte kan ha, men som Mikael kommer använda framöver. 

Detta rum är lite över just nu. Det är Mikaels rum, men tanken är ju att han och Gabriel ska dela rum. Om Mikael ska ha detta rum nu, kommer vi ha två tomma rum på övervåningen. Det står bara en spjälsäng i Gabriels rum. Han sover ju bara på övervåningen just för att det är på en annan våning. Inte lätt och ha leksaker där då. Så vi känner att det bästa hade varit om grabbarna kunde dela rum ett par år, så kan jag använda detta rum som mitt kontor.

Så vi har möblerat om i två rum på två olika våningar. Dessutom har vi ju än en gång fått hallen på mellanplan tom. Under veckan ska jag dammsuga och moppa hallen, ja hela våningen såklart, men prioritet är just hallen. Den är lite svår att städa, det är en stor grind som det samlas damm runt och det är svårt att komma intill med dammsugaren, men nu ska jag engagera mig. Vidare ska jag göra iordning hallen på övervåningen. Där står en KALLAX från IKEA som eventuellt ska ner till hallen på mellanplan till den nu "tomma" hallen. Om det blir så vet jag inte, men tanken finns. 

Men en hel del har vi fått gjort och jag är så nöjd! Förhoppningen nu är att jag kanske lyckas uppdatera här åtminstone varje kväll. Nu kommer jag inte ha en TV att sitta vid som stör mig. Istället kommer jag ha mitt älskade TV-spel och mina poddar. 

Det sista som hände denna helg var att jag körde veckans tredje och sista pass. Bodypump stod på schemat och det är så fantastiskt roligt!

Vad har ni hittat på i helgen? 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag