Vi åker till badhuset!

Igår åkte vi till badhuset i Sävsjö. Premiär för Gabriel i ett badhus! 

Lucas var såklart också med så han följde med Jonas in i omklädningsrummet. Jag tog med mig Gabriel in till mig och vi bytte om. Men jag fick nästan panik. Redan där inne började han gråta. Han stod som på öppna förskolan, grät utan tårar och med bara ett långt skrik liksom. Jag stressade för att vi skulle komma ut fortare och han skulle få sätta sig i badet. Han älskar ju att bada men jag förstår ju reaktionen, detta är ju något helt nytt för honom. 

Väl ute bland poolerna satte vi oss i babypoolen. Efter ungefär 40 minuter var han helt bekväm med allt nytt och kunde till och med plaska lite med händerna. Vi testade att sätta honom på rutschkanan och det fungerade med. Det är ju så bra att både babypoolen och äventyrspoolen är uppvärmd så det blev inte för kallt för honom. I den poolen gick vattnet honom till armhålorna men han körde på ändå. Sprang verkligen runt till slut och tyckte det var jätteroligt.

Så skönt att det släppte och förhoppningsvis kan vi åka dit snart igen. Eftersom vi åkte direkt när Lucas kom hem från skolan, så var det inte alls mycket folk. Det var tre pappor där med sina barn i olika åldrar samt en mamma och hennes barn. I övrigt var det lugnt. Hur skönt som helst med andra ord.

Lucas åkte den stora kanan och trivdes i vattnet. Nu fick vi inte leka så mycket med honom denna gång för vi ville ju att Gabriel skulle tycka om vattnet och sådär, men förhoppningsvis kan vi leka mer med Lucas nästa gång, eller ta med en kompis så blir det ännu roligare. 

Det blev lite kämpigt i omklädningsrummet igen men då var det snarare tröttheten för Gabriel än det nya stället. Allt var jobbigt och tråkigt, men inte så konstigt, poolen höll ungefär 30 grader så det var varmt. Dessutom badade vi i nästan 90 minuter så det var en lång stund vi var i. Men vi klarade oss och vi är nöjda med hur bra dag faktiskt gick.

Mikael fick inte följa med denna gång, han fick istället vara hemma och mysa med mormor. 





 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag