Höstmarknad i Eksjö

 Igår onsdag var det marknad i Eksjö. Jag och mor åkte dit och hade med oss lille Mikael. Jag har varit på denna marknad i ganska många år nu, 2019 tror jag det var som jag stod där och informerade om Tupperware. 

Jag fick nys om denna marknad för 13 år sen tror jag det var. Jag pluggade till elev-/personlig assistent och hade praktik i Eksjö. När det var dags för marknaden gick vi dit med våra elever under sista lektionen. Sen dess har jag försökt att åka men har inte kommit iväg alla år. Men vet att den alltid är första onsdagen i september. 

Jag var tveksam till om jag skulle kunna åka eftersom jag tränade på tisdagen för första gången på evigheter. Skulle foten palla? Men det gick bra. 

Som sagt så åkte mor och jag, vi parkerade vid Coop och sen gick vi gatan ner. Det var betydligt färre knallar mot vad det varit tidigare, det har varit fullt på torget och sådant innan, nu räckte det med att stå längs med gatan bara. Men det måste vara för att folk inte kommit igång igen efter pandemin. Jag hoppas innerligt att det är fler nästa år och att de inte lägger ner den. Det märktes att det var mindre knallar eftersom Jafaris donuts hade tre stånd och de kom tätt inpå varandra. Likaså var det två stånd med karameller från Mariannelund och de stod också ganska tätt. Men det är ändå mysigt att gå runt sådär och kika lite.

Jag kom till slut med med donuts. Köpte från samma säljare som brukar stå här i Vetlanda, vidare köpte jag kokostoppar och såklart karameller från Mariannelund. Dessutom skulle mor köpa en hink med sylt och då köpte jag en också som jag ska ha till tårtorna jag ska baka nästa vecka. Jag köpte även lite naturgodis, men blev ganska besviken på dom. Med andra ord köpte jag bara sötsaker men är det inte det man gör på marknad? 




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag