Barnvaccin

 Alltså detta inlägg är ett hormonfyllt inlägg. Men jag är just nu så förbannad att jag vet inte vart jag ska ta vägen. 

Jag kokar mycket på serier nu som ni vet. Mycket sjukhusserier. Två aktuella och en som inte filmas längre. Och det avsnittet jag tittade på nyss gjorde mig så upprörd på flera sätt. 

In på kliniken kommer ett barn med mässling. De stänger ner hela kliniken, börjar kolla vilka patienter som är vaccinerade (av dom som var där just då) och alla försiktighetsåtgärder. Varför har inte barnet vaccinerats? Jo för att mamman vägrar. Hon har fyra barn, de tre äldsta är vaccinerade. Men innan den fjärde för vaccinet, visar det sig att den äldste är autistisk. Hon försvinner i två år för att bo i Schweiz där de har ett specialistteam för just autism. Hon beskyller vaccinet för det är fler mammor på samma ställe i Schweiz som sagt samma sak. ”När mina föräldrar var små var det flera som fick mässling”. Ja men det var stora dödstal då med! 

Jag är absolut för barnvaccin. Jag tror inte alls på detta att vaccin skulle utveckla autism hos vaccinerade. Det betyder ju att det är mitt fel att Lucas har utvecklat det. Och det är skitsnack! Som förälder kan man inte tro så. Vad slankad skylla hans adhd på i så fall? 

Jag tycker verkligen synd om dessa människor som är helt övertygade om att barnvaccin skadar våra barn. Att inte vaccinera skadar mer! Jag lider med alla föräldrar som inte kan vaccinera sina barn på grund av medfödda komplikationer. Jag lider med dom eftersom de måste lita till att andra föräldrar vaccinerar sina barn så deras barn i sin tur inte blir smittade. 

Så denna morgon har börjat med tårar. Tårar för att jag är arg på att dessa människor finns. Tårar för att jag lider med de människor som inte kan ge trygghet till sina barn genom vaccin. Tårar för att i andra hand bli anklagad för att gett min son autism. För det är precis så det känns när man läser artiklar, ser program och filmer om just detta. 

Jag läste någon gång (tror det var en artikel) att man i Australien ville införa (eller har infört) att de som inte vaccinerar sina barn, blir av med deras version av barnbidrag och andra relaterade bidrag. Detta för att dessa sjukdomar är en fara för både barnet i sig själv, men också för dem som inte kunnat bli vaccinerad. Jag håller med fullt ut. Jag ser gärna att det är något man ska fundera på, just för att skydda oss från dessa farliga sjukdomar, skydda de individer som inte kan vaccineras. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag