Julen 2020


 Julafton är förbi, juldagen likaså. Det blev en annorlunda jul, fast ändå inte. 

Vi firade tillsammans med mina föräldrar samt min syster och hennes familj hemma i vårt hus. Jaja vi blev för många enligt vissa och inte enligt andra, det beror på om man ska räkna de två yngsta barnen eller ej. De smittar ju inte enligt folkhälsomyndigheten så då borde man väl inte räkna dom eller? 

Vi ordnar alltid med knytkalas så en stund innan allt ska serveras, kommer alla med allt de har med sig. Jag är ju vid detta laget redan trött eftersom jag sprungit upp och mer i trappor, fått rejält illamående på grund av för lång tid utan nytt matintag plus att jag kokade och skalade äggen och räkor. Dessutom ska allt plockas fram och värmas upp igen. Så trött var bara förnamnet. Jag orkade alltså inga kommentarer eller något men självklart ska det alltid nypas lite här och var med olika instick. Och på grund av Corona så fick jag sitta med Lucas, annars brukar jag försöka sätta mig någon annanstans eftersom jag då får äta en måltid i förhoppningsvis lugn och ro, men icke. Taskigt att ge något annan mindre lugn vid måltiden men de har ju det lugnt resten av året så varför kan man inte få lite hjälp liksom? 

Flera gånger poängterade jag att det var mobilförbud på julafton, men brydde sig alla? Nix. Och visst jag struntar väl i oss vuxna, men för Lucas skull hade det ju varit bra om de sa till övriga barn eftersom han såg fram emot att få leka för en gångs skull (på grund av Corona) men icke. Och när man väl sa till så tjurades det ihop ändå så denna julen har fått mig att inse att vi inte behöver fira jul med någon annan igen. Det funkar inte för det är ingen som förstår förväntningarna från Lucas sida, eller min ångest när det inte blir så. 

Visst är jag egoistisk? Tänker bara på mig själv och inte de andra? Kanske det, men varför ska två 10-åringar sitta med sina mobiler på julafton? De har inte träffats på flera månader, vad händer om de leker tillsammans istället? Så nej, jag kommer inte engagera mig i jul tillsammans med min familj igen. Julafton kan vara som vilken annan dag som helst, jag behöver inte ens laga maten eftersom jag ändå får stå och göra alternativ till Lucas. För inte fan kommer jag få hjälp, om jag inte bryter ihop och gråter förstås. 

En bild fick vi i alla fall till vi är ju typ glada för just då var det nästan lugnt. Jag är numera stor som ett hus, igår upptäckte jag varför mina tår kändes konstiga - hej svullna fötter!



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag