Småfix

Hörni!

Vilket tråkigt väder vi har. Men sommaren är ju över nu så varför inte? Men det är ju bra att det regnar, det behövs verkligen nu! 

När det är tråkigt väder är det ju perfekt att fixa inomhus. Vi har haft en liten grej att fixa i evigheter, ja långt innan jag ens blev inlagd, men eftersom det varit Jonas sak att göra, ja då tar det lite tid och man får påminna både en och två gånger. Sen har ju Jonas ett "problem". Om jag behöver hjälp, så hjälper han mig, men om han ska göra något, ja då säger han inte ifrån utan avbryter det om och om igen tills han möjligen får tiden över till att göra klart. Så han har försökt göra det tidigare, men så har jag bett om hjälp och då får han skjuta upp det. Jättesnällt att han hjälper till och så vidare, men ibland kan man faktiskt säga att man ska göra klart en sak först. Det får han jobba på.

Det som behövts fixas är ju duschen i källaren. Vi har ju bestämt oss för att duscha i källaren för att på så vis kunna ha ett skötbord i duschen på mellanplan. Men när vi flyttade in i huset så var hållaren till duschslangen trasig i källaren och vi har i princip inte använt duschen (vi har ju inte behövt, vi har ju en dusch till och ett badkar) där, så varför fixa med det? Men nu har vi som sagt tänkt använda den duschen istället och då behövde vi fixa en lösning. 

I torsdags blev Jonas klart med detta och igår duschade han. Men blir ni förvånade när jag säger att vi lika gärna kunde bytt ut hela slangen och hållaren och munstycket? När Jonas duschat klart fäste han munstycket i den tillfälliga hållaren och gick därifrån. Vad händer? Jo på eftermiddagen inser Jonas att vi måste byta slang och allt eftersom det läcker från den. Inget som märkts när den legat ner men nu när den hänger upp så kom det lilla problemet fram. Så nu har vi istället köpt en ny hållare, munstycke och slang. Så trött jag blir.

Hur som helst, nu när vi ändå fixat så vi kan duscha där nere, fixade jag idag med att plocka iordning på toaletten här på mellanplan. Och vad bra det blev faktiskt! Här på bilden ser ni hallen. Bredvid det svarta skåpet har vårt skötbord stått. Det har varit trångt och irriterande. När vi byter på Gabriel och han står upp slår han i glasdörrarna på skåpet vilket inte är att rekommendera. Flera gånger har Mikael dessutom väckt Gabriel eftersom Mikael skriker mycket när han bajsat. Skötbordet har bara blivit stående här eftersom ingen av oss orkar lyfta det fram och tillbaka när någon ska duscha. 

Men nu har vi som sagt gjort så vi kan duscha i källaren och då behöver vi inte duschen på mellanplan. Skulle det krisa har vi möjligheten att duscha i badkaret så det är ju inga problem alls. Så vi har tagit bort duschdraperiet samt den höga listen som stod på golvet, och då blev det mer plats till skötbordet. Istället för att använda sidofacket, ställde vi helt enkelt upp den hylla vi en gång köpte till toaletten i lägenheten. Den har vi inte haft någon plats till här i huset, för lågt i tak högst upp, på mellanplan har den inte fått rum eftersom den då stått i duschen, och i källaren använde vi inte toaletten. Men nu så!

Så nu används hyllan till förvaring av diverse grejer till barnen - blöjor, våtservetter och tvättkrämer. Salvor för röda rumpor och ett extra set kläder om det behövs. Och jag måste säga att jag är supernöjd. Innan har man slarvat med allt för att man inte fått rum med det runt skötbordet. Men nu kan vi ha allting framme, rent och snyggt. Ja det blir nog en riktigt bra lösning. Nu får vi ha det så här tills vi inte behöver ha ett skötbord här nere på mellanplan längre. Så får vi se sen vad vi gör med toaletten. Någon gång ska vi ju renovera dessa med men när? 










 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon fast tre dagar senare

Stökigt bord

En drömtisdag